Hoe De Linkkleur In Html Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Linkkleur In Html Te Veranderen
Hoe De Linkkleur In Html Te Veranderen

Video: Hoe De Linkkleur In Html Te Veranderen

Video: Hoe De Linkkleur In Html Te Veranderen
Video: HTML Tutorial 8 - Changing Hyperlink Color 2024, Mei
Anonim

De kleur van HTML-links wordt ingesteld met behulp van de juiste tagrichtlijnen. U kunt ook CSS-code gebruiken om de parameters van de tag te wijzigen, waardoor u de kleuren en lay-out van de pagina nauwkeuriger kunt aanpassen.

Hoe de linkkleur in html te veranderen
Hoe de linkkleur in html te veranderen

HTML

Open het HTML-bestand met een willekeurige teksteditor. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en selecteert u "Openen met" en selecteert u vervolgens het programma dat u wilt gebruiken.

Ga naar de paginatag en stel extra link-, vlink- en alink-attributen in. De link parameter definieert de kleur van een reguliere link op de pagina en is standaard blauw. Door het alink-attribuut toe te voegen, verandert de kleur wanneer u met de linkermuisknop klikt (standaard rood). Vlink geeft de kleur aan van links die al bezocht zijn. U kunt de parameters als volgt instellen:

In dit voorbeeld is de kleur van de getagde tekst gewijzigd in zwart. Als er met de muis op wordt geklikt, wordt het fragment groen gemarkeerd. Wanneer u de pagina opnieuw bezoekt, ziet u dat de link bruin is.

In plaats van Engelse namen op te geven, kunt u ook HTML hex-waarden gebruiken om de gewenste tint in te stellen:

CSS

CSS-attributen kunnen worden gebruikt om de kleur op de pagina in te stellen. Bijvoorbeeld:

Koppeling

Link 2

De kleur van de tekst wordt ingesteld door de CSS-kleurparameter op te geven in het stijlkenmerk, dat kan worden opgegeven in hexadecimale of woordformaat.

Ga naar de sectie om de kleur voor alle links op de pagina in te stellen met behulp van CSS. Geef een tag op om het gebruik van de stylesheet in het document aan te geven, en stel vervolgens de parameters voor bezocht, actief en hover voor de tag in. Een stukje code kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

Pagina titel

een {kleur: groen; }

a: bezocht {kleur: grijs; }

a: actief {kleur: geel; }

a: hover {kleur: oranje; }

& lt / hoofd>

Het eenvoudige a-attribuut geeft de kleur aan van een normale link die op de pagina wordt geplaatst. A: bezocht definieert de stijl voor een eerder bezochte link, a: actief wordt gemarkeerd bij het klikken. Hover stelt de kleuropties in voor het zweven over tekst.

Sla de wijzigingen in het bestand op en controleer het resultaat van de code die u hebt opgegeven in het browservenster. Als alle parameters correct zijn opgegeven, ziet u wijzigingen in de weergave van hyperlinks. Om een HTML-document in een browser te openen, dubbelklikt u erop met de linkermuisknop of klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u het juiste item in het vervolgkeuzemenu "Openen met".

Aanbevolen: