Radio Luisteren Via Een Computer

Inhoudsopgave:

Radio Luisteren Via Een Computer
Radio Luisteren Via Een Computer

Video: Radio Luisteren Via Een Computer

Video: Radio Luisteren Via Een Computer
Video: Sky Radio - de station's 2024, April
Anonim

De ether van de meest populaire radiostations is al lang mogelijk om naar te luisteren, niet alleen op conventionele ontvangers. Elke moderne computer geeft je de mogelijkheid om van muziek en programma's te genieten.

Radio luisteren via een computer
Radio luisteren via een computer

FM-tuner

U kunt een speciaal apparaat op uw computer installeren - een FM-tuner. Het kost ongeveer duizend roebel en stelt je in staat om naar lokale radiostations te luisteren (net als in een auto). Een FM-tuner wordt meestal geleverd met software die u kunt gebruiken om de radiostream op uw computer af te spelen.

Online radiostations

De eenvoudigste manier is om naar de radio op internet te luisteren. Het enige dat u nodig heeft, zijn basisvaardigheden voor websites en een stabiele internetverbinding. De snelheid moet minimaal 128 kbps zijn, en bijna alle providers bieden tegenwoordig zo'n verbinding aan.

Om online naar de radio te luisteren, moet je de site vinden van het radiostation waarin je geïnteresseerd bent. Het is gemakkelijk te doen: ga naar een zoekmachine (Yandex, Google, etc.) en typ de naam in. Door op een van de eerste regels te klikken, wordt u naar de gewenste bron gebracht, waar instructies voor het beluisteren van de uitzending worden gegeven.

Het is echter niet nodig om naar officiële sites te zoeken. U kunt portals vinden waarmee u kunt kiezen uit tientallen of zelfs honderden radiostations. Zoeken is mogelijk op verschillende woordcombinaties (bijvoorbeeld "luister naar de radio").

Mediaspelers

U kunt ook naar radiostations luisteren via muziekspelers (Windows Media Player, AIMP, Winamp, enz.). U moet echter eerst het radiostreambestand vinden, dat vervolgens door deze programma's wordt geopend. Zo'n bestand wordt ook wel een playlist genoemd, het heeft de extensie pls. U kunt het vinden op verschillende internetbronnen, waaronder de hierboven beschreven. U gaat bijvoorbeeld naar de site van een radiostation, daar vindt u een gedeelte over het online luisteren naar de uitzending. Meestal zijn er meerdere links naar bestanden met de extensie pls. Dit is precies wat je nodig hebt.

Nadat het bestand is gedownload, moet het worden geopend in de speler. Laten we Winamp als voorbeeld nemen. Open het programma, klik op "Bestand" - "Openen". Selecteer in het venster dat verschijnt de gedownloade afspeellijst en druk op OK. Het wordt toegevoegd aan de afspeellijst, waarna u erop moet dubbelklikken of op "Afspelen" moet klikken. Als alles in orde is met de internetverbinding, speelt de gewenste radio op de computer.

Speciale programma's

Voor degenen die de vermelde methoden niet leuk vinden, is er nog een andere - om het programma te installeren om naar radiostations te luisteren. Een daarvan is All-Radio. Het is heel eenvoudig om het te gebruiken: ga naar het hoofdvenster, selecteer het tabblad "Radio", specificeer de voorgestelde parameters en geniet van het geselecteerde radiokanaal.

Aanbevolen: