Hoe Maak Je Een Klein Netwerk Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Klein Netwerk Aan
Hoe Maak Je Een Klein Netwerk Aan

Video: Hoe Maak Je Een Klein Netwerk Aan

Video: Hoe Maak Je Een Klein Netwerk Aan
Video: De verborgen kracht van netwerken 2024, Mei
Anonim

Om een klein thuisnetwerk te creëren, is het beter om een budgetroutermodel te gebruiken. Als uw plannen de opname van draadloze apparaten in de samenstelling omvatten, is het beter om apparatuur te kiezen die werkt met een wifi-netwerk.

Hoe maak je een klein netwerk aan
Hoe maak je een klein netwerk aan

Het is nodig

  • - Wifi router;
  • - netwerkkabels.

instructies:

Stap 1

Kies de wifi-router die bij je past. Koop geen dure apparatuur als je geen groot dekkingsgebied van een draadloos toegangspunt nodig hebt of als je niet van plan bent er veel apparaten op aan te sluiten. Controleer of u een DSL-connector gebruikt als u de juiste internetverbinding gebruikt.

Stap 2

Koop de uitrusting van uw keuze. Sluit de Wi-Fi-router aan op een stopcontact. Schakel dit apparaat in. Sluit de ISP-kabel aan op de WAN-connector (Internet, DSL). Sluit desktopcomputers aan op LAN-poorten. Gebruik hiervoor netwerkkabels.

Stap 3

Schakel een van deze pc's in en start uw internetbrowser. Open de webinterface van de wifi-router. Voer hiervoor het IP-adres in het veld van de internetbrowser in. Ga direct naar het WAN (Internet Setup) menu. Configureer de verbinding met de server. Stel hiervoor de door uw ISP aanbevolen parameters in. Zorg ervoor dat u de gebruikersnaam en het wachtwoord controleert. Sla de instellingen voor dit menu op.

Stap 4

Ga naar het instellen van het draadloze toegangspunt door het Wi-Fi-menu te openen (Wireless Setup). Geef de naam van het netwerk op, selecteer de werkingsmodus en het type beveiliging. Het is natuurlijk beter om relatief nieuwe beveiligingsprotocollen te gebruiken als je laptops ermee kunnen werken. Sla de instellingen voor dit menu op. Start uw wifi-router opnieuw op.

Stap 5

Wacht tot de netwerkapparatuur volledig is geladen en de verbinding met de server van de provider tot stand is gebracht. Controleer de internettoegang op de computer waarop u de router hebt geconfigureerd. Schakel de rest van de pc's in en zorg ervoor dat ze online gaan.

Stap 6

Zet laptops aan en verbind ze met een draadloze hotspot. Als u de parameters van dit netwerk correct hebt geselecteerd, hebben alle mobiele pc's onmiddellijk toegang tot het World Wide Web.

Aanbevolen: