Een Audioboek Maken

Inhoudsopgave:

Een Audioboek Maken
Een Audioboek Maken

Video: Een Audioboek Maken

Video: Een Audioboek Maken
Video: Clickx 229 - Audioboek maken in Audacity 2024, Mei
Anonim

De creatie van audioboeken heeft de horizon verbreed van de mogelijkheden van veel mensen die niet in staat zijn om snel te lezen of visueel waar te nemen van wat ze hebben geschreven. Bovendien helpt deze uitvinding om tijd te besparen in het gekke tempo van het moderne leven. Je hoeft niet veel geld uit te geven om een nieuw audioboek te kopen, je kunt er zelf een maken.

Een audioboek maken
Een audioboek maken

instructies:

Stap 1

Audioboeken zijn niet alleen leuk, maar ook een handig educatief hulpmiddel. Om deze reden worden audioboeken bijzonder populair, vooral in disciplines die een overvloed aan tekstuele informatie impliceren, bijvoorbeeld geschiedenis, aardrijkskunde, sociologie, enz.

Stap 2

Om met je eigen handen een audioboek te maken, is het niet nodig om de tekst zelf in de microfoon te lezen. Daar zijn nu moderne en vooral vrij snelle middelen voor. Ze worden spraaksynthesizers genoemd.

Stap 3

Gesynthetiseerde spraak heeft natuurlijk zijn nadelen, en veel mensen houden niet van het metaalachtige geluid. Het probleem kan echter worden opgelost als u vanaf het begin het juiste en geschikte spraakmechanisme kiest voor het maken van een audioboek. Voorbeelden zijn Elan TTS Nikolai en ScanSoft Katerina, die respectievelijk mannelijke en vrouwelijke spraak synthetiseren.

Stap 4

Nadat u een spraakengine hebt gekozen, gaat u verder met het selecteren van hoogwaardige software. Er zijn veel opties, bijvoorbeeld gratis ABoo, ICE Book Reader en de meest populaire "Govorilka".

Stap 5

Aboo is een zeer gespecialiseerde software die alleen audio-opnames kan maken en tekst kan lezen. Ze heeft geen extra opties, maar ze vervult haar enige functies met waardigheid. Het kan verschillende tekstformaten aan, waaronder DOC, RTF, TXT, HTM, en het audiobestand opslaan in twee formaten, de populaire MP3 en de iets minder gebruikelijke WAV.

Stap 6

Start het ABoo-programma. Selecteer in de velden 1 en 2 bovenaan het venster het brontekstbestand en het pad waar u het uiteindelijke audioboek wilt opslaan. In dit geval ziet u de tekst in het witte venster in het midden van het scherm. Ga nu naar de instellingen onderaan het venster.

Stap 7

Selecteer een spraakengine in het veld "Spraak", bijvoorbeeld ELAN TTS Russisch, de gewenste kwaliteit in het veld "Compressie". Werk met andere instellingen, kies uw voorkeursoptie. U kunt voor de opname een fragment beluisteren om de toekomstige kwaliteit te beoordelen, hiervoor klikt u op de knop in de rechter benedenhoek van het scherm. Als je klaar bent, klik je op de knop in de rechterbovenhoek, met een groene driehoek.

Stap 8

ICE Book Reader is veel functioneler, maar vreemd genoeg heeft het geen voorbeeldknop. Maar het heeft veel extra instellingen, waaronder geavanceerde opties voor audiobestanden, inclusief bitsnelheden, kanalen, enz.

Stap 9

"Govorilka" heeft een meer bekende structuur voor Windows-gebruikers, met menu's en bekende knoppen voor het openen en opslaan van bestanden. Om een audioboek te maken, moet je selecteren in het veld "Afspelen". item "Schrijf naar bestand" en voer het pad ernaartoe in het veld ernaast. Het programma wordt gestart door op de F5-knop te drukken.

Aanbevolen: