Toegang Tot Mappen Sluiten

Inhoudsopgave:

Toegang Tot Mappen Sluiten
Toegang Tot Mappen Sluiten

Video: Toegang Tot Mappen Sluiten

Video: Toegang Tot Mappen Sluiten
Video: Как Пройти Hello Neighbor 2 АКТ 2024, Mei
Anonim

Het is niet ongebruikelijk dat we een computer delen met collega's, vrienden en familie. Met het recht op privacy willen we de toegang tot sommige bestanden en mappen beperken.

Toegang tot mappen sluiten close
Toegang tot mappen sluiten close

instructies:

Stap 1

De eerste optie, die gegarandeerd de toegang tot uw persoonlijke gegevens blokkeert, is ideaal voor u als u computerbeheerdersrechten heeft. Met andere woorden, als dit uw thuiscomputer is, ga dan naar het "Configuratiescherm" en in het gedeelte "Gebruikersaccounts", maak meerdere accounts aan voor iedereen die de computer gebruikt en stel een wachtwoord in in uw accountinstellingen. In dit geval, wanneer de computer opstart, verschijnt een lijst met accounts en zonder een wachtwoord in te voeren, kan niemand uw persoonlijke mappen op het bureaublad en in de map "Mijn documenten" bereiken.

Stap 2

De situatie is ingewikkelder als de computer werkt en u geen nieuwe accounts kunt aanmaken. Daarnaast kan de systeembeheerder soms de door u ingestelde wachtwoorden omzeilen. Maar ook in dit geval is er een uitweg. U kunt direct een wachtwoord instellen voor de mappen die u nodig heeft. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door een willekeurig archiefprogramma te gebruiken. Nadat u de benodigde mappen hebt geselecteerd, verpakt u ze in een archief en vergeet u niet het wachtwoord op te geven. Dit kan als volgt:

Selecteer een of meer mappen (of bestanden), klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde en vervolgens op het item "Toevoegen aan archief". Selecteer in het venster dat verschijnt de locatie op de schijf waar het archief moet worden geplaatst, de naam van het archief en zoek de knop "Wachtwoord instellen" of "Bestanden versleutelen" (afhankelijk van de archiver). Nadat het archief is gevormd, wordt de toegang tot uw mappen voor buitenstaanders afgesloten.

Aanbevolen: