Hoe Een Chip Op Te Lappen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Chip Op Te Lappen?
Hoe Een Chip Op Te Lappen?

Video: Hoe Een Chip Op Te Lappen?

Video: Hoe Een Chip Op Te Lappen?
Video: Hoe lees ik een chip af bij een hond 2024, Mei
Anonim

Niemand is immuun voor chips. Zelfs de nieuwste badkamer kan zo'n ongewenst element hebben. Natuurlijk is er geen wens om het bad te veranderen, een inzetstuk of email te plaatsen vanwege een enkele chip. Wat te doen? Om de chip te verwijderen natuurlijk. Natuurlijk moet je begrijpen dat het niet vaak mogelijk is om tinten in halftonen perfect op elkaar af te stemmen, dus zelfs met het blote oog zal het merkbaar zijn waar de chip was. Toch is dit beter dan alles te laten zoals het is.

Afbrokkelen of barsten is geen reden om van bad te veranderen
Afbrokkelen of barsten is geen reden om van bad te veranderen

Noodzakelijk

  • Elke autoplamuur. Neem een klein tubetje en liefst een lichte kleur, zodat de kleur zeker niet door het email heen breekt;
  • Fijnkorrelig schuurpapier;
  • Emaille voor bad;
  • schurende polijstpasta;
  • Kleurpasta (als je een niet-wit bad hebt);
  • Constructie (je kunt ook een gewone föhn gebruiken);
  • Oplosmiddel voor het ontvetten van het badoppervlak;
  • Polijstpasta en vilt.

instructies:

Stap 1

Schuur de scheur of chip tot een staalkleur, droog het vervolgens met een haardroger en ontvet het gereinigde gebied met wat oplosmiddel of aceton.

Stap 2

Bereid de stopverf voor, breng deze aan op de chip en laat ongeveer 15-30 minuten drogen. De droogtijd van de stopverf is afhankelijk van het type. Nadat de stopverf is opgedroogd, maakt u deze schoon met schuurpapier totdat de kleinste oneffenheden verdwijnen. Het is zelfs beter om de stopverf met een lichte druk schoon te maken, zodat deze niet veel op het niveau van de badkuip komt. Dan is er nog genoeg ruimte voor het emaille. Daarna weer ontvetten en het oppervlak drogen met een föhn.

Stap 3

Vervolgens wordt het glazuur voorbereid. Neem een deel verharder en vier delen basis. Voeg eventueel kleur toe. Je moet niet veel kleur toevoegen (5-7% is genoeg). Bedek de chip met het voorbereide glazuur. Laat het glazuur drogen.

Stap 4

Zodra het glazuur droog is, wrijft u het gebied met fijn schuurpapier. Daarna schuren met polijstpasta en vilt. U verwijdert dus sporen van "korrels" van schuurpapier en egaliseert uiteindelijk de plaats van de chip. Het is alles.

Aanbevolen: