Een Chip Flashen Flash

Inhoudsopgave:

Een Chip Flashen Flash
Een Chip Flashen Flash

Video: Een Chip Flashen Flash

Video: Een Chip Flashen Flash
Video: Чип и Дейл спешат на помощь - Серия 6, Удивительная собака Флэш | Мультфильмы Disney 2024, Mei
Anonim

Om ervoor te zorgen dat de opnieuw gevulde cartridge in de toekomst door de printer als vol wordt herkend, moet de chip worden vervangen. Chips kunnen ook opnieuw geflashed worden met de nodige hardware en software bij de hand.

Een chip flashen flash
Een chip flashen flash

Noodzakelijk

  • - programma voor knipperen;
  • - programmeur;
  • - computer.

instructies:

Stap 1

Koop een programmer voor cartridges in radiowinkels in uw stad. Ze zijn ook te vinden in computerwinkels. Soms worden programmeurs verkocht als onderdeel van een navulset voor bepaalde cartridgemodellen. Met praktische vaardigheden in het werken met radiotechniek, kunt u dit apparaat zelf samenstellen, nadat u het circuit eerder van internet hebt gedownload.

Stap 2

Download software voor het flashen van de cartridge-chip, bijvoorbeeld Pony Prog 2000 of andere handige hulpprogramma's. Sluit na het installeren van de software de programmer aan op een van de werkende poorten van de computer, meestal COM en USB. Zoek ook op internet naar een schema om uw cartridgemodel op nul te zetten, want het verkeerde doen kan het verpesten.

Stap 3

Demonteer de printercartridge, reinig de onderdelen en de container van tonerresten. Giet inkt in de container en verzamel deze vervolgens tot aan de chip die in de programmer moet worden gestoken. Voer het programma uit om te flashen en specificeer de verbindingspoort van het apparaat. Voer de nulstelling uit volgens het schema dat is gedownload van internet.

Stap 4

Als u nog geen ervaring hebt met het nulstellen van chips of niet de vaardigheden hebt om microcontrollers te programmeren, vertrouw dan uw cartridge toe aan een professioneel servicecentrum als u deze niet wilt beschadigen. U kunt ook een vervangende chip voor uw cartridgemodel kopen, die u ook kunt vinden in computerwinkels en verkooppunten van kopieerapparaten en accessoires daarvoor. Ze worden meestal geleverd met een kit en toner. Je kunt ze ook online bestellen. In dit geval hoeft u alleen maar de cartridge bij te vullen, deze weer in elkaar te zetten, de nieuwe chipset in de plaats van de oude te plaatsen en te controleren of de cartridge in de printer als compleet wordt herkend.

Aanbevolen: