Hoe Maak Je Een Blob In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Blob In Photoshop
Hoe Maak Je Een Blob In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Blob In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Blob In Photoshop
Video: Photoshop CS5: "Blob" Effect Tutorial [HD] 2024, Mei
Anonim

Als u het splatter-drop-effect in Photoshop onder de knie wilt krijgen, zijn er enkele subtiliteiten die u moet weten. Het resultaat van het werk zal een beeld zijn dat lijkt op het beeld alsof de foto bijvoorbeeld tijdens een zware regenbui is genomen. Dit effect ziet er ook goed uit tegen de achtergrond van een geschatte zeebranding.

Hoe maak je een blob in Photoshop
Hoe maak je een blob in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Kies voordat u aan het werk gaat een foto die als geschikte achtergrond voor het effect kan dienen. Een goede optie zou zijn om een foto van het bos te kiezen als het weer niet al te zonnig is, en het is beter als het weer op de afbeelding bewolkt is. Wanneer de achtergrondafbeelding er al is, maakt u een nieuwe laag - Ctrl + Shift + N en zorgt u ervoor dat de voorgrond- en achtergrondkleuren op hun standaard zijn ingesteld (respectievelijk zwart en wit). Zo niet, dan lost de D-toets dit probleem op.

Stap 2

Pas het filter Filter -> Render -> Wolken toe op de gemaakte laag, evenals het filter Filter -> Stileer -> Randen zoeken en stel de automatische niveauaanpassing in door op de sneltoets Ctrl + Shift + L te drukken. Voeg daarna ook filter Filter -> Schets -> Gips toe. Experimenteer hier met de instellingen voor Beeldbalans (waarden van 38 tot 42 zijn acceptabel) en Gladheid (bij voorkeur 5-15). Breng vervolgens voor de helderheid van de druppels het Filter -> Verscherpen -> Onscherp masker aan met de waarden: Hoeveelheid = 500%, Straal = 1, 0

Stap 3

Nadat de basis noodzakelijke filters al zijn toegepast, neemt u het gereedschap Toverstaf, activeert u de optie Aangrenzend in de instellingen en klikt u op de zwarte achtergrond van de resulterende afbeelding. Verwijder de resulterende selectie door op de Delete-toets te drukken en deselecteer vervolgens de resterende selectie op de druppels door op Ctrl + D te drukken. Zet vervolgens de overvloeimodus op Zacht licht op de laag met de manipulaties. Om de druppels realistischer te maken, volgt u deze stappen: selecteer de druppels door op de laag ermee te klikken, de Ctrl-toets ingedrukt te houden, ga dan naar de achtergrondlaag en pas het filter Filter -> Vervormen -> Bolvormig filter toe op het met een Bedrag-waarde van 18-20% en de normale modus. Verwijder de selectie door op Ctrl + D te drukken - de afbeelding is klaar.

Aanbevolen: