Hoe Texturen Te Gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Texturen Te Gebruiken
Hoe Texturen Te Gebruiken

Video: Hoe Texturen Te Gebruiken

Video: Hoe Texturen Te Gebruiken
Video: Stucco staal van texturen of afwerkingen 2024, April
Anonim

Het toevoegen van textuur aan foto's is een handige vaardigheid die van pas kan komen bij het maken van illustraties in Adobe Photoshop. Een textuur is een afbeelding die over de originele foto wordt gelegd. In dit geval hoeft de textuur niet noodzakelijkerwijs een structureel beeld te zijn. Het kan elke afbeelding zijn, inclusief een andere foto (afbeelding van een vuurvlam, rook, regendruppels op glas, enz.). Ook kunnen texturen herhaaldelijk worden gecombineerd om verschillende effecten te creëren.

Hoe texturen te gebruiken
Hoe texturen te gebruiken

instructies:

Stap 1

Open twee afbeeldingen of foto's in Photoshop - het origineel en de achtergrond. In dit voorbeeld wordt een vlambeeld gebruikt als achtergrond (textuur).

Stap 2

Controleer of de afmetingen van de afbeeldingen overeenkomen. Als de grootte anders is, "pas" dan de breedte en hoogte van de textuur aan de grootte van de originele afbeelding aan: Alt + Cntr + I (of het commando "Image" / Image - "Image Size" / Image Size).

Stap 3

Gebruik het gereedschap Verplaatsen (V), houd de Shift-toets ingedrukt met de linkermuisknop en sleep de textuur naar de originele afbeelding.

Stap 4

Bovenaan het "Lagen" / Lagen-palet in het vervolgkeuzemenu stelt u de laagovervloeimodus "Overlap" / Overlay in.

Stap 5

Pas indien nodig de "Dekking" / Dekking aan in het paneel "Lagen" / Lagen (bijvoorbeeld 50% instellen in plaats van 100%).

Stap 6

Om de textuurlaag op het lokale gebied van de foto te "wissen", selecteert u de knop "Een laagmasker toevoegen" / Laagmasker (een masker toevoegen) onderaan het palet Lagen (in de vorm van een grijs vierkant met een witte cirkel binnenin). Selecteer vervolgens het penseel en de grootte van het penseel op de eigenschappenbalk. En corrigeer de resulterende afbeelding.

Stap 7

De nieuwe afbeelding is klaar.

Stap 8

U kunt ook experimenteren met andere commando's van het "Lagen" / Lagen-paletmenu - selecteer bijvoorbeeld de overvloeimodus "Scherm". Deze modus wordt gebruikt om het effect van een helderder beeld te creëren. Het is het omgekeerde van de modus Vermenigvuldigen. Neem als voorbeeld twee foto's. Hier zullen we het rookbeeld als textuur gebruiken.

Stap 9

Als je de schermmodus op deze afbeeldingen toepast, krijg je zo'n afbeelding. Op dezelfde manier kunt u experimenteren met andere modi van het "Lagen" / Lagen-paletmenu. Met gelaagdheid kun je een aantal behoorlijk interessante texture mapping-effecten creëren. Wanneer ingesteld op een andere overvloeimodus dan Normaal, werkt de actieve laag samen met de onderliggende laag.

Aanbevolen: