Bestanden Vergelijken

Inhoudsopgave:

Bestanden Vergelijken
Bestanden Vergelijken

Video: Bestanden Vergelijken

Video: Bestanden vergelijken in Excel 2022, November
Anonim

U kunt de inhoud van twee bestanden op verschillende manieren vergelijken. Hiervoor zijn een aantal moderne softwaretools beschikbaar. Bij het kiezen ervan moet u vertrouwen op het formaat en het type van de bestanden die worden onderzocht.

Bestanden vergelijken
Bestanden vergelijken

Het is nodig

  • - bron- en vergeleken bestanden;
  • - een vergelijkingsprogramma (Compare Suite, WinMerge, MS Office, etc.).

instructies:

Stap 1

Start Word 2003. Laad het bronbestand erin.

Stap 2

Ga naar het menutabblad "Service", voer de optie "Fixes vergelijken en samenvoegen" uit. Duid hier het bestand aan, waarvan de inhoud zal worden vergeleken met de inhoud van het originele bestand.

Stap 3

Vink het vakje "Zwarte lijnen" aan.

Stap 4

Klik op de knop "Vergelijken", die verandert van de knop "Combineren". De vergelijkingsresultaten worden na voltooiing van het proces op het scherm weergegeven.

Stap 5

In Word 2007 is het vergelijken van twee bestanden veel eenvoudiger dan in dezelfde editor, versie 2003. Hier moet u naar het tabblad "Review", de optie "Vergelijken" activeren en de versies van die documenten aangeven die zullen worden vergeleken. In dat geval worden de wijzigingen in de twee documenten in een apart bestand gepresenteerd.

Stap 6

Compare Suite is de meest efficiënte software voor het vergelijken van doc-, txt- en rtf-documenten, PDF-bestanden, webpagina's, PowerPoint-presentaties, ZIP- en RAR-archieven. Met dit programma kunt u de inhoud van bestanden karakter voor karakter, woord voor woord of sleutelfragmenten vergelijken.

Stap 7

Bij het vergelijken van tekst- en binaire bestanden, ZIP-archieven, MP3-bestanden en afbeeldingen is het Beyond Compare-platform handig. Een goed resultaat bij het vergelijken van Windows-, Unix- en Mac-documenten wordt geleverd door het hulpprogramma WinMerge. Excel-spreadsheets kunnen het beste worden bewerkt met de softwaretool Spreadsheets vergelijken voor Excel.

Stap 8

De Excel-editor heeft ook vergelijkbare mogelijkheden. Vergelijking van tabelbestanden is echter alleen mogelijk als de vastlegmodus was ingeschakeld toen het bestand werd gemaakt. PDF-documenten kunnen worden vergeleken in Acrobat 9 Pro en Acrobat 9 Pro Extended, maar hiervoor moeten ook de vergelijkingsmodi vooraf zijn ingesteld.

Populair per onderwerp