Gegevens Vergelijken In Excel

Inhoudsopgave:

Gegevens Vergelijken In Excel
Gegevens Vergelijken In Excel

Video: Gegevens Vergelijken In Excel

Video: Gegevens Vergelijken In Excel
Video: Excel || Vergelijken van twee lijsten in Excel 2023, Maart
Anonim

Bijna altijd houdt de analyse van gegevens die in tabellen worden geplaatst in dat ze met elkaar of met referentiewaarden worden vergeleken. Als u de Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor gebruikt om met de verzamelde informatie te werken, kunt u de ingebouwde functies gebruiken bij vergelijkingsbewerkingen. De eenvoudigste functies van dit soort zijn "EXACT" en "IF".

Gegevens vergelijken in Excel
Gegevens vergelijken in Excel

Het is nodig

Tabel-editor Microsoft Office Excel 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Gebruik de functie UITVOEREN om erachter te komen of de waarden in twee tabelcellen hetzelfde zijn. Als de vergeleken waarden bijvoorbeeld in cellen met adressen B3 en C3 worden geplaatst en het resultaat van hun vergelijking in cel D3 moet worden weergegeven, klikt u erop met de muis en gaat u naar het tabblad "Formules" in het Excel-menu. Open in de opdrachtgroep "Functiebibliotheek" de vervolgkeuzelijst "Tekst" en selecteer de regel "EXACT" daarin. Als gevolg hiervan verschijnt een formulier met twee velden "Text1" en "Text2" op het scherm, in elk van hen het adres van een van de vergeleken cellen (B3 en C3). Klik vervolgens op de knop OK en u ziet het vergelijkingsresultaat - ofwel het opschrift "FALSE" of "TRUE".

Stap 2

Als de tekst "FALSE" of "TRUE" als resultaat van de vergelijking niet bij u past, gebruikt u de functie "IF" - hiermee kunt u de waarden instellen die als resultaat van de bewerking moeten worden weergegeven. Nadat u de cursor in de cel hebt geplaatst die is geselecteerd voor uitvoer, opent u de vervolgkeuzelijst "Logisch" in dezelfde groep opdrachten "Bibliotheek met functies" en selecteert u de allereerste regel - "IF". Het verschenen formulier voor het invullen van de argumenten zal drie velden bevatten. In de eerste - "Log_Expression" - formuleer de vergelijkingsbewerking zelf. Als u bijvoorbeeld wilt weten of de waarden in de cellen B3 en C3 hetzelfde zijn, schrijft u B3 = C3. Plaats in de velden "Waarde_indien_waar" en "Waarde_indien_onwaar" de labels of getallen die moeten worden weergegeven als de vergelijking positief of negatief is. Klik op OK om het invoeren van de functieargumenten te voltooien.

Stap 3

Als een vergelijkingsbewerking regel voor regel moet worden uitgevoerd voor twee kolommen van een tabel, plaatst u een van de hierboven beschreven functies in de eerste rij van de derde kolom en breidt u deze vervolgens uit tot de hoogte van de vergeleken kolommen. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door de rechterbenedenhoek van de cel uit te rekken met de formule - wanneer u de muisaanwijzer eroverheen beweegt, wordt de cursor een zwarte plus. Selecteer vervolgens de derde kolom en vouw op het tabblad Start de lijst Voorwaardelijke opmaak uit in de groep Opdrachten Stijlen. Selecteer in het gedeelte "Regels voor celselectie" de regel "Is gelijk aan" en klik vervolgens op de eerste cel van de geselecteerde kolom en druk op Enter. Op deze manier markeert u cellen met overeenkomende gegevensvergelijkingsresultaten - dit geeft de resultaten van de bewerking meer visueel weer.

Populair per onderwerp