Hoe Laptops Te Vergelijken

Inhoudsopgave:

Hoe Laptops Te Vergelijken
Hoe Laptops Te Vergelijken

Video: Hoe Laptops Te Vergelijken

Video: Hoe Laptops Te Vergelijken
Video: Hoe kies je de juiste laptop? 2023, Maart
Anonim

Momenteel vindt u een groot aantal modellen van mobiele computers in de winkelschappen. Het is belangrijk om laptops goed te kunnen vergelijken om precies de computer te kiezen die helemaal bij jou past.

Hoe laptops te vergelijken
Hoe laptops te vergelijken

instructies:

Stap 1

Bekijk de specificaties van de mobiele computers die worden vergeleken. Het is het beste om van tevoren een tafel voor te bereiden, waarin de benodigde items worden ingevoerd. Let op de parameters van de centrale processor. Ontdek het aantal kernen en hun klokfrequentie. Sommige fabrikanten gebruiken Hyper-Treading-technologie. Met zijn hulp worden emulators van processorkernen gemaakt, d.w.z. de processor heeft eigenlijk twee kernen en het systeem definieert er vier.

Stap 2

De prestaties van dergelijke processors nemen toe met 20-30%, afhankelijk van het aantal gebruikte applicaties en hun type. Een Intel CPU met Hyper-Treading zal iets sneller werken dan een AMD CPU met vergelijkbare specificaties. Houd rekening met deze factor bij het vergelijken van CPU's die op verschillende laptops zijn geïnstalleerd.

Stap 3

De volgende belangrijke parameter is de hoeveelheid RAM en de prestaties. Veel mensen letten alleen op de hoeveelheid RAM. Dit is niet helemaal een correcte benadering. Zoek eerst uit welk type geheugen u gebruikt. DDR3-kaarten zijn aanzienlijk sneller dan hun voorgangers. Let op de kloksnelheid van de geheugenmodules. Controleer of de kaarten in dual channel-modus werken. Deze factor heeft grote invloed op de algehele prestaties van een mobiele computer.

Stap 4

Vergelijk geïnstalleerde videoadapters. Analyseer tegelijkertijd alleen die kenmerken en functies die u ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Veel videokaarten ondersteunen bijvoorbeeld 3D-beelden. Deze functie is absoluut onverschillig voor de meeste gebruikers. Maar zo'n videoadapter kost iets meer dan vergelijkbare modellen zonder deze functie.

Stap 5

Evalueer het uiterlijk van mobiele computers, het gemak van de lay-out van de toetsen, de aanwezigheid van bepaalde poorten voor het aansluiten van externe apparaten en hun locatie. Soms zijn dit zeer belangrijke kenmerken. Als een laptop bijvoorbeeld maar twee USB-poorten naast elkaar heeft, dan kun je moeilijk tegelijkertijd een USB-modem en een computermuis aansluiten.

Populair per onderwerp