Een Extensie Hernoemen

Inhoudsopgave:

Een Extensie Hernoemen
Een Extensie Hernoemen

Video: Een Extensie Hernoemen

Video: Een Extensie Hernoemen
Video: How to rename an extension on Avaya IP Office 2024, Mei
Anonim

De extensie van een bestand, of naamformaat, is een teken dat na een punt aan de basisbestandsnaam wordt toegevoegd. De bestandsextensie helpt u te begrijpen met welk programma het bestand is gekoppeld. Meestal is de extensie drie tekens lang, maar soms worden extensies van twee, vier en vijf tekens gebruikt.

Een extensie hernoemen
Een extensie hernoemen

Noodzakelijk

Totale commandant

instructies:

Stap 1

Het is vermeldenswaard dat het wijzigen van een extensie niet altijd betekent dat u moet worden geconverteerd. U kunt de TXT-extensie wijzigen in DOC en u krijgt een Microsoft Office Word-tekstbestand van het bestand dat in Kladblok is gemaakt, maar in omgekeerde volgorde werkt dit niet - een DOC-bestand dat rijk is aan opmaak, lettertypen en tekstkleuren kan niet worden omgezet in een TXT-bestand. Daarom is het de moeite waard om onderscheid te maken tussen de concepten "de extensie wijzigen" en "converteren" van een bestand. Bestandsbeheerders helpen bij het wijzigen van de bestandsextensie. Een van hen is Total Commander. Dit programma wordt gedistribueerd als shareware. U kunt het geheel gratis downloaden van veel internetsites die software aanbieden die u gratis kunt downloaden.

Stap 2

Na het installeren en starten van Total Commander, ziet u het werkvenster van het programma, verdeeld in 2 delen - rechts en links. Selecteer een willekeurig onderdeel en zoek daarin het gewenste bestand waarvan u de extensie wilt wijzigen. Delen van de Total Commander-werkruimte zijn een kopie van Windows Verkenner, daarom zal het niet moeilijk zijn om het gewenste bestand te vinden. Nadat het gewenste bestand is gevonden, klikt u er eenmaal op met de linkermuisknop, wacht 2-3 seconden en klik nogmaals op de bestandsnaam. Het gaat naar de bewerkingsmodus en nu kunt u de tekens na de punt in de bestandsnaam wijzigen, wat betekent dat u de resolutie kunt wijzigen. Nadat het bestand is hernoemd, drukt u op de Enter-toets op uw toetsenbord.

Aanbevolen: