Een Presentatie Maken

Inhoudsopgave:

Een Presentatie Maken
Een Presentatie Maken

Video: Een Presentatie Maken

Video: Een Presentatie Maken
Video: Hoe maak je een PowerPoint presentatie? | PowerPoint basics | PPT Solutions 2024, April
Anonim

Tegenwoordig is een van de belangrijkste vaardigheden van elke pc-gebruiker het vermogen om een presentatie te maken. Maar ondanks de vriendelijkheid van de programma's, zijn er punten die de samensteller duidelijk moet begrijpen bij het voorbereiden van optredens.

Een presentatie maken
Een presentatie maken

Noodzakelijk

Microsoft Power Point (elke versie)

instructies:

Stap 1

Teken uw toekomstige presentatie op een stuk papier. Zo kun je al in een vroeg stadium van het werk een helder beeld krijgen van wat er uiteindelijk uit zal komen te zien. Geef het aantal dia's aan; informatie die erin staat; inhoud van elke dia (diagramtekst + beeldtekst).

Stap 2

Volg de algemene principes van spraakconstructie. De duur van de voorstelling mag niet langer zijn dan 10 minuten (bij voorkeur 5-7). Uitsluiten van termen die voor iemand onbegrijpelijk zijn. Lees nooit van een vel papier of rechtstreeks van een dia: een levendig gesprek met een luisteraar trekt veel meer aandacht. Vermijd getallen en precieze gegevens, het is beter om gewoon de dynamiek aan te geven (dwz "Verdubbelde omzet" in plaats van "Verkoop gestegen van 300 eenheden naar 600"). Ga alleen naar de dia's als u iets moet laten zien.

Stap 3

Geef in het begin inleidende en technische informatie, vermijd belangrijke punten - het zal het publiek een paar minuten kosten om tot de essentie van de vraag door te dringen. Benadruk indien nodig de relevantie van het werk. Beschrijf kort alle punten van de presentatie, identificeer de belangrijkste punten. Dit deel mag niet meer dan 3-4 dia's in beslag nemen.

Stap 4

Plaats alle belangrijkste en belangrijkste in het midden van de presentatie. Er moet een beschrijving zijn van het werk dat je hebt gedaan, gegevens (bij voorkeur in de vorm van diagrammen), subtotalen. Probeer het hoofdgedeelte op te splitsen in verschillende subtaken en benadruk het resultaat van elk. Dit zal de luisteraar helpen bij te houden hoe u uw presentatie opbouwt. De grootte van het midden hangt direct af van de hoeveelheid informatie.

Stap 5

De finale moet een korte versie zijn van de hele voorstelling. Geef in een paar woorden een overzicht van het verrichte werk, herhaal de belangrijke punten en wijd een aparte dia aan de resultaten. Zorg ervoor dat u het publiek vraagt of ze vragen hebben, en zo niet, schakel dan veilig over naar de dia 'Bedankt voor uw aandacht'. Over het algemeen is het niet aan te raden om een conclusie uit meer dan twee slides te trekken. samenvatting moet beknopt zijn.

Aanbevolen: