Een Presentatie Maken In Word

Inhoudsopgave:

Een Presentatie Maken In Word
Een Presentatie Maken In Word

Video: Een Presentatie Maken In Word

Video: Een Presentatie Maken In Word
Video: How to Convert Word to Powerpoint Slide 2019 2024, Maart
Anonim

Tegenwoordig is het al moeilijk om een moderne les voor te stellen zonder het gebruik van informatieve en communicatieve technologieën en computerleerhulpmiddelen als visualisatie in elke fase van de les. Een van deze tutorials is een presentatie.

Een presentatie maken in Word
Een presentatie maken in Word

Noodzakelijk

  • - Persoonlijke computer;
  • - Microsoft Word-toepassing;
  • - Microsoft PowerPoint-toepassing van Microsoft Office;
  • - ABBYY FineReader-programma.

instructies:

Stap 1

Een presentatie maken is eenvoudig. Het belangrijkste voor het werk is om het onderwerp te bepalen, tekstinhoud te selecteren (u kunt het in een apart tekstdocument typen) en illustraties. Wanneer alle componenten van de presentatie klaar zijn, begint u deze te maken. Hiervoor hebt u Microsoft Office-tools nodig - PowerPoint of Word. In de laatste applicatie kun je trouwens een goede presentatie maken met animaties, afbeeldingen, voetnoten en bijschriften.

Stap 2

Om in Word te werken, maakt u een "Microsoft Word-document", opent u het en voegt u tekst toe. U kunt het typen terwijl u een presentatie maakt of, door het uit een ander document te kopiëren, in het project plakken. Plaats tekst op de pagina met behulp van tabs, het toevoegen van drop-caps, verschillende lettertypen, kleur.

Stap 3

Voeg indien nodig foto's, afbeeldingen en afbeeldingen toe aan uw document. Gebruik hiervoor de functies "Kopiëren" (Ctrl + Ins), "Plakken" (Shift + Ins), "Knippen" (Shift + Del). Plaats de afbeeldingen op de pagina door eerst Pagina-instelling te selecteren in het menu Bestand en hun oriëntatie op te geven: staand of liggend. Voeg voetnoten en bijschriften toe aan afbeeldingen. Gebruik hiervoor de teken- en autoshape-modi.

Stap 4

Om de grootte van de afbeelding in te stellen, klikt u er met de rechtermuisknop op en zoekt u de optie "Beeldformaat", waar u de grootte, kleur, transparantie en positie in de tekst kunt aanpassen. Gebruik het menu Opmaak om de achtergrond, opvulling en paginaranden op te maken. U kunt ook elke afbeelding die geschikt is voor het onderwerp als achtergrondafbeelding gebruiken. Verplaats het naar de achtergrond, stel het transparantiepercentage in en sla uw wijzigingen op.

Stap 5

Maak je eigen basistekeningen door de afbeelding laag voor laag over elkaar te leggen. Ziet er geweldig uit op de pagina en Word Art-objecten. Voeg ze toe vanuit het menu "Invoegen" of klik op het bijbehorende pictogram in het tekenpaneel.

Stap 6

Daarnaast heeft Word de mogelijkheid om de tekst elementaire animatie te geven. Selecteer het gewenste fragment, selecteer het menu "Formaat" en ga naar het item "Lettertype". Zoek in het geopende venster de knop "Animatie" en markeer de juiste optie in de lijst.

Stap 7

Als uw materiaal klaar is, slaat u het op (selecteer hiervoor de optie "Opslaan als") in een van de mogelijke formaten: XML-document, webpagina, webpagina in één bestand, webpagina met een filter of een andere.

Stap 8

Als u een presentatie van Word naar PowerPoint-indeling wilt converteren, drukt u de gemaakte en opgeslagen in doc. document, bij voorkeur op een kleurenprinter. En gebruik vervolgens ABBYY FineReader om een document te scannen, de pagina's te herkennen en ze over te brengen naar een PowerPoint-presentatie. Het programma doet de rest van het werk zelf. U hoeft alleen de presentatie op te slaan en daarin animatie en andere parameters aan te passen.

Stap 9

Heldere, kleurrijke en functionele presentaties worden verkregen in de Microsoft PowerPoint-toepassing. Om het te gebruiken, start u het programma en selecteert u Nieuw (Ctrl + N) in het menu Bestand. Ga vervolgens naar de optie Pagina-instelling en specificeer de grootte van uw dia's, hun oriëntatie en hoe u uw tekst en notities plaatst.

Stap 10

Selecteer in de werkbalk het gedeelte "Dia maken" en klik erop zo vaak als nodig is voor uw project. Als het aantal dia's onvoldoende is, kunt u op elk moment extra pagina's toevoegen.

Stap 11

Selecteer Lay-out, Ontwerp (achtergrond), Lay-out in het Slide Builder-menu. Ze kunnen voor elke dia afzonderlijk zijn. Om de juiste wijzigingen op de dia's toe te passen, specificeert u de gewenste pagina's en klikt u op het gewenste ontwerp of sjabloon. Terwijl u uw presentatie ontwerpt, kunt u de dia's bewerken en er extra elementen aan toevoegen.

Stap 12

Om het materiaal te plaatsen, klikt u op elk deel van de paginalay-out en voert u de gegevens in. Gebruik bij het bewerken de functies "Kopiëren", "Knippen", "Plakken", enz. Voeg op dezelfde manier afbeeldingen toe aan het project. Selecteer indien nodig de lettergrootte en kleur, achtergrond, vulkleur, enz. om de pagina's te ontwerpen.

Stap 13

Stel in het menu Diavoorstelling de duur van de dia's en de effecten van de gebruikte animatie in. Wanneer alle wijzigingen zijn aangebracht, slaat u de presentatie op uw computer, schijf of verwisselbare media op.

Aanbevolen: