Een Presentatie-achtergrond Maken In PowerPoint

Een Presentatie-achtergrond Maken In PowerPoint
Een Presentatie-achtergrond Maken In PowerPoint

Video: Een Presentatie-achtergrond Maken In PowerPoint

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe maak je een achtergrond in PowerPoint? | PowerPoint Basics | PPT Solutions 2023, Februari
Anonim

De achtergrond van presentatiedia's in PowerPoint kan gewone tekstinformatie op magische wijze omzetten in volwaardig presentatiemateriaal. En terwijl ontwerpers praten over de voordelen van een witte achtergrond en ruimte op de dia's, hebben dia's alleen baat bij zorgvuldig werken met de achtergrond.

Een presentatie-achtergrond maken in PowerPoint
Een presentatie-achtergrond maken in PowerPoint

Met Microsoft PowerPoint kunt u de volgende typen achtergronden instellen:

  • effen en verloopvulling;
  • tekening;
  • patroon of textuur.

Het instellen van alle aangegeven typen achtergrond is beschikbaar in het venster "Achtergrond opmaken …". Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de diaminiatuur in het linkerlint van het PowerPoint-venster en selecteer "Achtergrond opmaken …" in het vervolgkeuzemenu.

Afbeelding
Afbeelding

Selecteer in het paneel dat aan de rechterkant van het scherm wordt geopend de gewenste vulmethode.

In de kolom "Volledige vulling" zijn een kleurenselectiepalet en een transparantieschaal beschikbaar.

Afbeelding
Afbeelding

De kleuropties van PowerPoint zijn niet beperkt tot het standaardpalet. Wanneer u op "Andere kleuren" klikt, wordt een extra "Kleur"-venster geopend waarin u:

  • kies een kleur uit de kleuren die worden vermeld op het tabblad "Algemeen";
  • kies uit de kleurenschaal in het tabblad "Spectrum" (hier kunt u ook RGB-, HSL-kleurcodes gebruiken).
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Een andere beschikbare optie is een dia-achtergrond met een verloopvulling.

Afbeelding
Afbeelding

Met deze functie kunt u de richting van het verloop instellen in de vakken Type en Direction. Gebruik de schuifregelaars op de verloopbalk om kleurpunten in te stellen. Hun aantal kan worden gewijzigd met de knoppen rechts van de kleurenschaal. Standaard bevat de verloopbalk vier punten, die elk op een andere kleur kunnen worden ingesteld.

Om een ​​afbeelding als achtergrond van een dia in te stellen, moet u de vulmethode "Afbeelding of Textuur" selecteren. Klik vervolgens op de knop "Bestand …" en selecteer de gewenste afbeelding in het venster dat wordt geopend. De tekening wordt automatisch op de dia geplaatst. Indien nodig kunt u de transparantie wijzigen met behulp van de juiste schaal.

Naast de afbeelding kunt u een textuur instellen voor de achtergrond van de dia. PowerPoint bevat een verzameling texturen, maar u kunt ook uw eigen sjablonen gebruiken. Om dit te doen, moet u in hetzelfde venster "Bestand …", dat werd gebruikt om een ​​​​afbeelding te selecteren, een textuursjabloon vinden en deze op de dia invoegen, en vervolgens in het venster "Achtergrond opmaken" het vakje aanvinken naast de kolom "Afbeelding converteren naar textuur".

Populair per onderwerp