Hoe Bestanden Op CD Te Branden

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Op CD Te Branden
Hoe Bestanden Op CD Te Branden

Video: Hoe Bestanden Op CD Te Branden

Video: Hoe Bestanden Op CD Te Branden
Video: Een .ISO-bestand branden op CD of DVD met Ashampoo 2024, Mei
Anonim

Als uw drive een schrijffunctie heeft, kunt u deze gebruiken om bestanden op cd's te branden. U kunt muziek, films en gewone documenten en afbeeldingen op schijven opnemen. Om dit te doen, kunt u zowel speciale programma's als standaardtools van het Windows-besturingssysteem gebruiken.

Hoe bestanden op CD te branden
Hoe bestanden op CD te branden

Noodzakelijk

  • - CD-RW- of DVD-RW-station;
  • - CD Burner XP-programma.

instructies:

Stap 1

Download een gratis CD Burner XP-toepassing. Je kunt het downloaden van de officiële website https://cdburnerxp.se. Installeer CD Burner XP op uw computer en start het

Stap 2

Plaats een lege cd in het station, stel het type in (cd of dvd) en selecteer de regel "Gegevensschijf maken" in het eerste geopende programmavenster. Onmiddellijk daarna wordt een venster geopend voor het toevoegen van bestanden, dat eruitziet als het programma "Explorer".

Stap 3

Open aan de rechterkant van het venster CD Burner XP de map met de bestanden die op de schijf moeten worden gebrand. Kopieer of sleep de vereiste bestanden naar de linkerkant van het venster. Houd tegelijkertijd de hoeveelheid resterende vrije schijfruimte bij met behulp van een speciale indicatorstrip aan de onderkant van het venster. Nadat u alle benodigde bestanden naar de linkerkant van het venster hebt gekopieerd, moet u ervoor zorgen dat deze balk de lijn niet heeft overschreden, dat wil zeggen dat de totale grootte van de toegevoegde bestanden de toegestane waarde niet heeft overschreden.

Stap 4

Om te beginnen met het fysiek op schijf branden van bestanden, klikt u op de knop "Branden". Sluit tijdens het brandproces alle vensters en voer niets uit, zelfs niet op de achtergrond, omdat een plotseling onderbroken brandproces de schijf volledig kan verpesten. Als u klaar bent, plaatst u de schijf opnieuw in het station en controleert u of er bestanden op staan.

Stap 5

Als u om de een of andere reden geen programma voor het branden van schijven op uw computer kunt installeren, kunt u bestanden branden met standaard Windows-hulpprogramma's. Open hiervoor de bestandsbeheerder ("Explorer") en kopieer de bestanden die nodig zijn om naar schijf te schrijven. Ga dan naar de map "Mijn Computer", open de CD-drive daarin en plak de gekopieerde bestanden. Tegelijkertijd zullen hun pictogrammen doorschijnend lijken. Klik vervolgens op de knop "Bestanden naar schijf branden". De "Wizard Schijfbestanden branden" wordt geopend, waarin u de naam van de schijf noteert en het type selecteert en vervolgens op de knop "Branden" klikt. Deze methode is eenvoudiger, maar minder betrouwbaar.

Aanbevolen: