Hoe Informatie Te Herstellen Na Het Formatteren

Hoe Informatie Te Herstellen Na Het Formatteren
Hoe Informatie Te Herstellen Na Het Formatteren

Video: Hoe Informatie Te Herstellen Na Het Formatteren

Video: Mijn windows laptop formatteren en volledig opnieuw herinstalleren. 2022, September
Anonim

Flash-drives en geheugenkaarten maken steeds meer deel uit van ons leven. Ze worden gebruikt in bijna alle mobiele apparaten: telefoons en communicators, gameconsoles, navigators en camera's, netbooks en e-books. Soms formatteren gebruikers onbewust opslagmedia terwijl ze alle informatie van hen verwijderen.

Hoe informatie te herstellen na het formatteren
Hoe informatie te herstellen na het formatteren

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het Recuva-programma;
  • - USB-stick.

instructies:

Stap 1

In sommige gevallen is het mogelijk om verwijderde informatie te herstellen met behulp van speciale programma's. Er zijn verschillende hulpprogramma's die deze functionaliteit bieden. Hiervoor heeft u het programma Recuva nodig. Je kunt het downloaden op de website www.piriform.com/recuva. In de gratis versie van Recuva verschijnt bij het opstarten een wizard om u te helpen verwijderde informatie te herstellen. Selecteer op de eerste pagina het type informatie dat u wilt herstellen. Met dit programma kunt u de maximale informatie op uw computer herstellen

Stap 2

Geef op de volgende pagina aan op welk medium u de verloren informatie wilt zoeken. In het volgende venster kunt u "diepe analyse" inschakelen als er niets werd gevonden tijdens de eerste zoekopdracht.

Stap 3

Na het zoeken krijgt u een lijst met gevonden bestanden te zien. Elk bestand is gemarkeerd met een kleurgecodeerde cirkel die de status van het gevonden bestand aangeeft. Groen betekent dat het bestand in goede staat is, geel betekent dat het bestand is beschadigd, maar dat het mogelijk is om het te herstellen, rood betekent dat het bestand niet kan worden hersteld.

Stap 4

In deze lijst moet u de vakjes aanvinken voor de bestanden die u nodig hebt. Klik vervolgens op het tabblad "Herstellen". Er verschijnt een venster in het programma waarin u de map moet specificeren waar u alle bestanden wilt opslaan. Het is ook vermeldenswaard dat het niet de moeite waard is om de bestanden terug op de USB-stick op te slaan, omdat de sectoren waarin de informatie is opgeslagen op het moment van herstel kunnen worden overschreven. Probeer alles op een lokale schijf op uw computer op te slaan, of op een speciaal voorbereide schijf.

Stap 5

De belangrijkste voorwaarde voor succesvol herstel van verloren informatie is dat u na het formatteren van een flashstation of geheugenkaart er niets naar moet schrijven, anders worden sommige clusters met bestanden die u nodig hebt overschreven en neemt de kans op succesvol herstel sterk af.

Populair per onderwerp