Hoe De Bestandsextensie Te Verbergen

Inhoudsopgave:

Hoe De Bestandsextensie Te Verbergen
Hoe De Bestandsextensie Te Verbergen

Video: Hoe De Bestandsextensie Te Verbergen

Video: Hoe De Bestandsextensie Te Verbergen
Video: Wat zijn bestandsextensies? 2024, April
Anonim

Elk bestand heeft zijn eigen extensie. Dankzij hem weet het besturingssysteem met welk programma dit bestand moet worden geopend. Op besturingssystemen hebben sommige bestanden hun extensie aan het einde van hun naam. In een Microsoft Office-tekstdocument wordt DOC bijvoorbeeld aan het einde van de bestandsnaam geschreven - dit is de bestandsextensie. Het is nodig om de bestandsextensie te verbergen. Misschien wil iemand niet dat de extensie aan het einde van de bestandsnaam wordt weergegeven, of moet het bestandstype worden verborgen.

Hoe de bestandsextensie te verbergen
Hoe de bestandsextensie te verbergen

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Afhankelijk van de situatie moet u de bestandsextensie verbergen. Als u er zeker van wilt zijn dat niemand weet wat voor soort bestand het is, kunt u de extensie eenvoudig hernoemen. Dit kan zonder problemen als u Windows XP of eerder gebruikt.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het bestand waarvan u de extensie wilt verbergen en selecteer "Naam wijzigen" in het contextmenu. Hernoem exact de extensie. Het wordt direct achter de naam van het bestand zelf geschreven en alleen in Latijnse letters. U kunt elk symbool als extensie opgeven. Dan zal het systeem dit bestand als onbekend herkennen.

Stap 3

Dit bestand kan niet meer op de gebruikelijke manier worden geopend. Om het te openen, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en selecteert u "Openen met" in het contextmenu en selecteert u het programma dat u wilt openen. Als de extensie verborgen was in een tekstbestand, kunt u het bestand natuurlijk openen met Microsoft Office.

Stap 4

U kunt op elk moment de juiste bestandsextensie retourneren. Nadat u de bestandsextensie terug hebt hernoemd, hoeft u geen programma te selecteren om het te openen, het bestand wordt automatisch opnieuw geopend door het besturingssysteem.

Stap 5

Als u alleen de bestandsextensie wilt verbergen zodat deze niet wordt weergegeven, is deze methode iets voor u. Klik op "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires". Selecteer "Opdrachtprompt" uit de standaardprogramma's. Voer bij de opdrachtprompt "rundll32.exe shell32.dll, Options_RunDLL 0" in.

Stap 6

Het venster Mapopties verschijnt. Selecteer het tabblad "Bekijken". Zoek in het venster "Geavanceerde opties" het item "Beveiligde systeembestanden verbergen". Vink dit vakje aan. In de buurt is het item "Verberg extensie voor geregistreerde bestandstypen". Controleer ook dit artikel. Klik vervolgens op OK. Nu zal het besturingssysteem de bestandsextensie niet weergeven.

Aanbevolen: