Hoe Te Registreren

Inhoudsopgave:

Hoe Te Registreren
Hoe Te Registreren

Video: Hoe Te Registreren

Video: Hoe Te Registreren
Video: HOE TE REGISTREREN 2024, April
Anonim

Een stabiele werking van het besturingssysteem kan worden verzekerd door fijnafstemming. Deze instelling kan worden gedaan met behulp van gespecialiseerde programma's, als u nog steeds een slechte kennis van het register heeft. Een goede kennis van de fijne kneepjes van registerinstellingen stelt u in staat om de waarden van systeeminstellingen rechtstreeks te bewerken via het programma dat in het besturingssysteem is ingebouwd. Dit programma is het hulpprogramma Regedit. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u wijzigingen aanbrengt in het register van uw systeem.

Hoe te registreren
Hoe te registreren

Noodzakelijk

Regedit-software

instructies:

Stap 1

Het Windows-besturingssysteem heeft een programma voor het bewerken van het register. Het uitvoerbare bestand van dit programma is Regedit.exe. Om het programma uit te voeren, klikt u op het menu "Start" - selecteer "Uitvoeren" - typ "regedit" - klik op "OK". Voordat u wijzigingen aanbrengt in het systeemregister, moet u een back-up maken van de bestanden System.dat en User.dat. Want foutief bewerken van registerwaarden leidt tot ernstige storingen in het systeem.

Stap 2

Een reservekopie van het register maken. Deze handeling bestaat uit het kopiëren van de bovenstaande bestanden. Het wordt uitgevoerd door de opdracht "Exporteren" in het programmamenu. Selecteer na het starten van het programma de partitie die u op uw computer wilt opslaan. Klik op het menu "Bestand" - "Exporteren". Geef de opslagmap op. Geef een naam voor uw back-up. Klik op "Opslaan".

Stap 3

Registerwaarden wijzigen. Selecteer de vereiste waarde in een van de registervertakkingen die u gaat wijzigen. Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde element - selecteer "Wijzigen" - voer in het veld "Waarde" een nieuwe waarde in voor dit element. Klik OK.

Stap 4

Introductie van nieuwe waarden. Deze bewerking is hetzelfde als het wijzigen van de registerwaarden. Het enige verschil is dat u eerst een waarde moet maken en vervolgens de gewenste combinatie van letters of cijfers moet invoeren (afhankelijk van het type waarde). Er zijn verschillende soorten waarden: - REG_BINARY - binair of binair type;

- REG_DWORD - numeriek type;

- REG_EXPAND_SZ - tekenreekstype;

- REG_MULTI_SZ - vergelijkbaar type als de vorige, maar bevat meerdere regels;

- REG_SZ is een stringtype, maar heeft een string met een vaste lengte.

Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde tak en klik op "Nieuw". Selecteer de gewenste waarde uit de lijst - breng wijzigingen aan - klik op "OK".

Aanbevolen: