Hoe Wachtwoord Uitschakelen Bij Inloggen

Inhoudsopgave:

Hoe Wachtwoord Uitschakelen Bij Inloggen
Hoe Wachtwoord Uitschakelen Bij Inloggen

Video: Hoe Wachtwoord Uitschakelen Bij Inloggen

Video: Hoe Wachtwoord Uitschakelen Bij Inloggen
Video: Hoe Windows 10 loginwachtwoord en vergrendelscherm uit te schakelen 2024, April
Anonim

Elke keer dat het besturingssysteem opstart met de standaardinstellingen, wordt om een gebruikerskeuze en om een wachtwoord gevraagd. Dit zou niet zijn gebeurd als er maar één account in het besturingssysteem was geregistreerd en er geen wachtwoord aan was toegewezen. Het is echter onwaarschijnlijk dat aan deze voorwaarde wordt voldaan, al was het maar omdat sommige programma's verborgen accounts maken, zonder welke ze niet kunnen werken. Windows heeft de mogelijkheid om de wachtwoordprompt uit te schakelen.

Hoe wachtwoord uitschakelen bij inloggen
Hoe wachtwoord uitschakelen bij inloggen

instructies:

Stap 1

Log in op het systeem als een gebruiker met een account met volledige beheerdersrechten. Dit is vereist voor het besturingssysteem om u toegang te geven tot het wijzigen van gebruikersaccounts.

Stap 2

Open het dialoogvenster voor het starten van het programma. Open hiervoor het hoofdmenu van het besturingssysteem door op de Start-knop te klikken of door op de WIN-toets te drukken, en selecteer het Start-commando in de lijst. Het kan voor hetzelfde doel worden gebruikt door op de sneltoetscombinatie WIN + R te drukken.

Stap 3

Typ een opdracht van twee woorden in het invoerveld: control userpasswords2. Om u niet te vergissen, kunt u de opdracht hier kopiëren (CTRL + C) en plakken in het dialoogvenster Uitvoeren (CTRL + V). Klik vervolgens op de knop OK of druk op de Enter-toets. Met deze opdracht wordt de component voor gebruikersaccountbeheer van het besturingssysteem gestart. Als u Windows Vista of Windows 7 gebruikt, kunt u ook de opdracht netplwiz gebruiken om dit onderdeel uit te voeren.

Stap 4

Selecteer het gebruikersaccount in de lijst waarvoor u de wachtwoordprompt wilt uitschakelen. Zoek vervolgens het selectievakje boven de lijst met accounts met de tekst "Gebruikersnaam en wachtwoord vereist" - u moet het vinkje verwijderen.

Stap 5

Klik op de knop "OK" en het hulpprogramma opent een ander dialoogvenster met de titel "Automatisch inloggen" in de titel. Als er geen wachtwoord is ingesteld voor de gebruiker van wie u het account wijzigt, laat u het bijbehorende veld leeg. Als er een wachtwoord was, voer het dan in.

Stap 6

Klik op de knop "OK" om de procedure voor het wijzigen van de instellingen van het besturingssysteem te voltooien. Het selecteren van een gebruiker en het vragen om een wachtwoord voor hem in het welkomstvenster wordt geannuleerd elke keer dat de computer opstart.

Aanbevolen: