Vista Taakbeheer Inschakelen

Inhoudsopgave:

Vista Taakbeheer Inschakelen
Vista Taakbeheer Inschakelen

Video: Vista Taakbeheer Inschakelen

Video: Vista Taakbeheer Inschakelen
Video: How to Enable bluetooth on windows vista 2024, April
Anonim

De Windows Taakbeheer is een hulpprogramma waarmee de gebruiker controle kan uitoefenen over de actieve toepassingen op het systeem. Bij problemen wordt eerst de dispatcher gestart om de actieve processen te monitoren, het probleem vast te stellen en op te lossen.

Vista Taakbeheer inschakelen
Vista Taakbeheer inschakelen

instructies:

Stap 1

Start Taakbeheer vanuit het contextmenu van de taakbalk. De taakbalk bevindt zich onderaan het scherm en begint met de startknop, gevolgd door snelstartprogramma's, actieve applicaties, taalbalk, klok en meer. Om Taakbeheer te openen, klikt u met de rechtermuisknop op een leeg deel van het paneel en selecteert u "Taakbeheer starten".

Stap 2

Het programma heeft twee functies. Ten eerste wordt het boven andere vensters weergegeven, zelfs in een inactieve toestand. Deze beperking kan worden verwijderd via het menu-item "Opties": verwijder het vinkje bij "Boven andere vensters". Ten tweede, wanneer geminimaliseerd, verschijnt het Taakbeheer-venster mogelijk niet op de taakbalk. Als u deze functie wilt herstellen, schakelt u in het gedeelte 'Opties' het selectievakje naast 'Samengevouwen verbergen' uit.

Stap 3

Gebruik de sneltoets Ctrl + Shift + Esc. Na de lancering verschijnt het pictogram Taakbeheer aan de rechterkant van de taakbalk in de vorm van een klein zwart en groen raster, als een miniatuurprogramma. Dit pictogram is actief, dat wil zeggen dat de status verandert wanneer de gebruiker in open toepassingen werkt. Daarom, als het venster Taakbeheer geminimaliseerd is, kunt u de belasting van computerbronnen ruwweg inschatten door het op het pictogram weer te geven.

Stap 4

In eerdere versies van Windows werd de dispatcher gestart door op de sneltoets Ctrl + Alt + Del te drukken. In Vista verschijnt bij gebruik van deze combinatie een menu met opdrachten om de gebruiker af te sluiten of te wijzigen, maar er is ook een knop om Taakbeheer op te roepen. Dit verlaat het systeem uit de normale modus en sluit het bureaublad.

Stap 5

De taakbeheerder kan in gereduceerde modus worden gestart. In dit geval worden de tabbladen en secties van het menu niet weergegeven. Dubbelklik met de linkermuisknop op de vensterrand om naar deze modus over te schakelen. Om terug te keren naar de normale toestand, dubbelklikt u ook aan beide zijden van het venster.

Aanbevolen: