Waarom Zijn Er Veel Processen In Taakbeheer

Inhoudsopgave:

Waarom Zijn Er Veel Processen In Taakbeheer
Waarom Zijn Er Veel Processen In Taakbeheer

Video: Waarom Zijn Er Veel Processen In Taakbeheer

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Pc taakbeheer processor 2023, Februari
Anonim

Als u veel toepassingen uitvoert, wordt de computer veel langzamer. De snelheid van de pc is rechtstreeks afhankelijk van de lopende processen, die van tijd tot tijd moeten worden afgesloten.

Waarom zijn er veel processen in Taakbeheer
Waarom zijn er veel processen in Taakbeheer

Een gebruiker van een personal computer kan eenvoudig een lijst bekijken van alle actieve programma's in "Taakbeheer". Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op de ladepijl (in de rechterbenedenhoek) en klikt u op het item "Taakbeheer". U kunt anders doen en op de sneltoets Ctrl + Alt + Del drukken, waar u de coördinator opnieuw moet selecteren. Na het laden wordt een nieuw venster geopend, waarin niet alleen de lopende en lopende taken worden weergegeven, maar ook alle processen.

Processen

Processen zijn bepaalde procedures die momenteel lopen. Alle processen in het systeem verschijnen als gevolg van gebruikersacties of vanwege het systeem. Systeemprocessen worden bijvoorbeeld gestart tijdens het opstarten van het besturingssysteem en gebruikersprocessen zijn processen die door de persoon zelf zijn gestart (geïnstalleerd). Om een ​​onnodig proces te verwijderen, volstaat het om het met de linkermuisknop te selecteren, op de knop "Proces beëindigen" te klikken en de actie te bevestigen.

Redenen voor het verschijnen van een groot aantal processen

Als het aantal processen in korte tijd meerdere keren is gegroeid en je niets nieuws hebt geïnstalleerd, dan is het raadzaam om je eigen systeem te controleren op de aanwezigheid van verschillende soorten kwaadaardige software. Door het ontbreken van programma's voor bescherming dringen virussen en trojans vaak gemakkelijk het systeem binnen en dringen ze natuurlijk de processen binnen.

Het is alleen mogelijk om van dit ongeluk af te komen na het installeren van de antivirus en het voltooien van de scan. Antivirus helpt u niet alleen om van die schadelijke programma's af te komen die uw computer zijn binnengekomen, maar voorkomt ook de opkomst van nieuwe.

Bovendien zit het probleem misschien niet zozeer in het binnendringen van malware op uw computer, maar in de "vervuiling" van het systeem. Helaas kan het aantal processen soms zo toenemen dat de computer binnen enkele minuten begint te laden en programma's en games vele malen langzamer lopen. Natuurlijk kan zo'n prestatie van een personal computer niemand behagen en zul je er iets aan moeten doen. Als u bijvoorbeeld veel verschillende software op uw computer hebt geïnstalleerd die onmiddellijk wordt uitgevoerd nadat het besturingssysteem is gestart, zullen deze natuurlijk in processen zijn en een bepaalde hoeveelheid systeembronnen in beslag nemen.

Als dit waar is, is het het beste om de harde schijf volledig te formatteren of handmatig alle onnodige programma's te verwijderen, waardoor er wat ruimte op de pc vrijkomt. Daarna werkt het veel sneller en voelt u zich prettiger bij het werken met het apparaat.

Populair per onderwerp