Taakbeheer Inschakelen

Inhoudsopgave:

Taakbeheer Inschakelen
Taakbeheer Inschakelen

Video: Taakbeheer Inschakelen

Video: Taakbeheer Inschakelen
Video: Windows Taakbeheer instellen 2023, Maart
Anonim

Windows Taakbeheer is ontworpen om lopende processen te beheren en om het systeem in realtime te diagnosticeren. Taakbeheer wordt vaak gebruikt om de belasting van de computer te verminderen, RAM vrij te maken en onnodige of vastgelopen processen te beëindigen.

Taakbeheer inschakelen
Taakbeheer inschakelen

instructies:

Stap 1

De taakmanager wordt opgeroepen door drie toetsen tegelijk in te drukken: Ctrl + alt = "Image" + Del. Als alternatief kan Taakbeheer worden opgeroepen door met de rechtermuisknop te klikken op het Windows-paneel waaraan de knop "Start" is gekoppeld, door "Taakbeheer starten" te selecteren in het vervolgkeuzemenu.

Stap 2

Er is een situatie waarin, wanneer Windows Taakbeheer wordt aangeroepen, een venster verschijnt met het bericht "Taakbeheer is uitgeschakeld door de beheerder". Meestal is dit het gevolg van virussen, als de computer van u persoonlijk is en niet van uw werk. Hoe schakel je Taakbeheer dan in?

Open "Start", selecteer "Uitvoeren" (als u Windows 7 of Windows Vista gebruikt, bevindt de snelkoppeling "Uitvoeren" zich in "Standaardprogramma's") en typt u het commando "gpedit.msc" (zonder aanhalingstekens) in het venster dat komt naar voren. Klik OK".

Stap 3

Het venster Groepsbeleid van het besturingssysteem wordt voor u geopend. Selecteer "Gebruikersconfiguratie", "Beheersjablonen", "Systeem", "Kenmerken CTRL + alt =" Afbeelding "+ DEL". Dubbelklik met de linkermuisknop op het opschrift "Taakbeheer verwijderen" en selecteer in het verschenen venster met eigenschappen voor verwijderen "Uitgeschakeld" (namelijk "Uitgeschakeld", niet "Ingeschakeld"!).

Klik na het voltooide proces op "Toepassen" en "OK" en sluit het venster met instellingen voor Groepsbeleid. Probeer nu de taakbeheerder op te roepen door op Ctrl + alt = "Image" + Del te drukken.

Populair per onderwerp