Hoe Bestanden Van Een Cd Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Van Een Cd Te Verwijderen
Hoe Bestanden Van Een Cd Te Verwijderen

Video: Hoe Bestanden Van Een Cd Te Verwijderen

Video: Hoe Bestanden Van Een Cd Te Verwijderen
Video: 4 Ways to Remove Stuck CD From Car CD Player 2024, Mei
Anonim

Soms wordt er onnodige informatie naar de schijf geschreven. Het verwijderen ervan is niet in alle gevallen mogelijk, hier moet u rekening houden met het type schijf waarop is opgenomen. Zorg er ook voor dat uw hardwareconfiguratie deze bewerking ondersteunt.

Hoe bestanden van een cd te verwijderen
Hoe bestanden van een cd te verwijderen

Noodzakelijk

  • - floppydrive;
  • - het Nero-programma.

instructies:

Stap 1

Ontdek het type schijf. Het staat meestal op de voorkant of op de verpakking. U kunt deze optie ook zien in het menu "Deze computer" als de schijf zich in het station bevindt. Als daar cd/dvd-r wordt aangegeven, is het wissen van bestanden van optische media in dit geval niet mogelijk. Bij cd/dvd-rw is verwijdering alleen mogelijk samen met de rest van de gegevens. Als CD-RAM verschijnt, kunnen bestanden uit het schijfgeheugen één voor één worden gewist in dezelfde volgorde als van een flashstation of harde schijf.

Stap 2

Kopieer de inhoud van uw schijf naar uw computer. Start het Nero-programma. Selecteer het type schijf in het vervolgkeuzemenu - cd of dvd volgens de naam. Klik op het item om gegevens van optische media te verwijderen in het programmamenu.

Stap 3

Volg de instructies van het systeem om onnodige bestanden te verwijderen of de schijf volledig te wissen. Maak vervolgens een nieuw schijfopnameproject in hetzelfde programma. Selecteer hiervoor het item "Data Disc" in het hoofdmenuvenster.

Stap 4

Voeg de gewenste inhoud toe aan het project dat eerder naar uw computer is gekopieerd, met uitzondering van bestanden die u niet nodig heeft. Dossier. Het is het beste om een lage kopieersnelheid in te stellen - dit zal de opnamekwaliteit verbeteren.

Stap 5

Als uw besturingssysteem Windows Vista of Seven is, gebruik dan standaard optische mediaprogramma's. Om dit te doen, plaatst u de schijf in het station en gaat u naar het menu "Deze computer". Open de inhoud van de verwisselbare media.

Stap 6

Selecteer in de werkbalk en instellingen het item "Schijf wissen", nadat u eerder de gegevens hebt gekopieerd die nodig zijn voor verdere opname naar de computer. Wacht tot het einde van de operatie.

Stap 7

Brand de schijf met standaard systeemtools - selecteer ze gewoon met de rechtermuisknop en kopieer ze naar de schijf.

Aanbevolen: