Hoe Bestanden In Een Windows-map Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden In Een Windows-map Te Verwijderen
Hoe Bestanden In Een Windows-map Te Verwijderen

Video: Hoe Bestanden In Een Windows-map Te Verwijderen

Video: Hoe Bestanden In Een Windows-map Te Verwijderen
Video: Bestanden en mappen verwijderen en terughalen 2024, April
Anonim

Het is meestal onmogelijk om bestanden in de Windows-map te verwijderen die op de schijf zijn achtergebleven nadat het besturingssysteem erop is geïnstalleerd met behulp van standaardmethoden, omdat de gebruiker niet voldoende rechten heeft om een dergelijke bewerking uit te voeren. Maar er zijn manieren om deze taak te volbrengen.

Hoe bestanden in een Windows-map te verwijderen
Hoe bestanden in een Windows-map te verwijderen

instructies:

Stap 1

Druk op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Alle programma's".

Stap 2

Selecteer "Standaard" en selecteer "Service".

Stap 3

Open de link "Schijfopruiming" door op de snelkoppeling van het programma te klikken en selecteer het station met de map Windows.old in het dialoogvenster "Schijfopruiming: apparaatselectie" dat wordt geopend.

Stap 4

Klik op OK om de opdracht te bevestigen en ga naar het tabblad Schijfopruiming in het hoofdvenster van het programma.

Stap 5

Vink het vakje aan naast "Vorige Windows-installaties" in het gedeelte "De volgende bestanden verwijderen" en klik op OK om uw keuze te bevestigen.

Stap 6

Klik op de knop Bestanden verwijderen in het nieuwe dialoogvenster om te bevestigen dat de geselecteerde wijzigingen zijn toegepast. Als alternatief kunt u de normale verwijdermethode gebruiken om onnodige bestanden uit de Windows-map te verwijderen. Houd er echter rekening mee dat de voorwaarde voor het succes van de uitgevoerde operatie is:

- de administratie waaronder de verwijdering plaatsvindt is de eigenaar van de geselecteerde map en alle submappen en bestanden;

- de administratie waaronder de verwijdering plaatsvindt heeft volledige toegang tot de geselecteerde map en alle submappen en bestanden.

Stap 7

Roep het servicemenu op door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling naar de map Windows.old te klikken en naar het item "Eigenschappen" te gaan.

Stap 8

Ga naar het tabblad Beveiliging van het dialoogvenster dat wordt geopend en klik op de knop Geavanceerd.

Stap 9

Klik op het tabblad Eigenaar van het nieuwe dialoogvenster Geavanceerde beveiligingsinstellingen voor Windows.old en klik op de knop Wijzigen.

Stap 10

Geef de gewenste eigenaar van de map op in het veld "Eigenaar wijzigen" en schakel het selectievakje in op het veld "Eigenaar van subcontainers en objecten wijzigen".

Stap 11

Klik op de knop "Toepassen" en ga naar het tabblad "Machtigingen" in het hoofdvenster van het programma.

Stap 12

Klik op de knop "Wijzigen" en specificeer het eerder geselecteerde account in het veld "Permissie-items".

Stap 13

Klik op de knop "Wijzigen" en selecteer "Voor deze map, de bijbehorende submappen en bestanden" in de vervolgkeuzelijst "Toepassen" van het dialoogvenster "Toestemming voor Windows.old" dat wordt geopend.

Stap 14

Pas het selectievakje toe op het vak "Volledig beheer" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op OK om te bevestigen dat de wijzigingen zijn toegepast.

Stap 15

Vink de vakjes aan naast "Overerfbare machtigingen van bovenliggende objecten toevoegen" en "Vervang alle overgenomen machtigingen voor alle nakomelingen door nieuwe overgenomen machtigingen van dit object" en klik op OK om de opdracht te bevestigen.

Stap 16

Klik op de Ja-knoppen in de beveiligingswaarschuwingsvensters die verschijnen om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Aanbevolen: