Hoe De Processor In De Systeemeenheid Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Processor In De Systeemeenheid Te Veranderen
Hoe De Processor In De Systeemeenheid Te Veranderen

Video: Hoe De Processor In De Systeemeenheid Te Veranderen

Video: Hoe De Processor In De Systeemeenheid Te Veranderen
Video: How to Boost Processor or CPU Speed in Windows 10 For Free [3 Tips] 2024, Mei
Anonim

De centrale processor is het brein van de computer, dus als u besluit deze te wijzigen, moet u dit uiterst voorzichtig doen. Het vervangen van de processor kan relevant zijn in geval van storing van de oude of als u meer prestaties van de pc nodig heeft.

Hoe de processor in de systeemeenheid te veranderen
Hoe de processor in de systeemeenheid te veranderen

Noodzakelijk

  • - verwerker;
  • - koelpasta;
  • - Kruiskopschroevendraaiers en platte schroevendraaiers.

instructies:

Stap 1

Eerst moet u de computer uitschakelen door de stekker uit het stopcontact te halen. Leg het vervolgens op zijn kant en open de systeemeenheid door de zijklep ervan te verwijderen, die zich tegenover het moederbord bevindt. De ligpositie is erg belangrijk, omdat sommige koellichamen met schroeven aan het moederbord zijn bevestigd en een speciale houder aan de achterkant van het moederbord. Als de systeemeenheid rechtop staat, kunt u door de radiator los te schroeven de houder eraf stoten en het bord beschadigen.

Stap 2

Zoek een koellichaam met een koeler op het moederbord en verwijder deze, nadat u eerder de ventilatordraad hebt losgekoppeld die op het moederbord is aangesloten. Afhankelijk van het type radiatorbevestiging heeft u mogelijk een schroevendraaier nodig. Bij een schroefloze bevestiging kan de radiator met koeler met de hand worden verwijderd door de koppen van alle bevestigingen in de richting van de erop afgebeelde pijlen te draaien en omhoog te trekken. Reinig de oude warmteoverdrachtpasta grondig van de zoolplaat van de radiator. Neem de tijd om het opgehoopte stof van het koellichaam en de koeler te verwijderen. Het is ook de moeite waard om voor de smering van de ventilator te zorgen in het geval dat deze onnodige geluiden maakt tijdens de werking van de pc.

Stap 3

Onder het koellichaam vindt u de processor, onder de ring met een vergrendeling. Duw eerst de vergrendeling omlaag en schuif deze naar links om hem te ontgrendelen, en til hem vervolgens op. Open nu de ring en gebruik een kleine platte schroevendraaier om de oude processor met de grootste zorg te verwijderen.

Stap 4

Zorg er bij het plaatsen van een nieuwe steen voor dat de markering op de processor en de snede op de socket overeenkomen. Sluit na installatie het frame en plaats het slot terug. Smeer het oppervlak van de processor met verse warmteoverdrachtpasta, die in contact komt met de zool van het koellichaam. Gebruik niet te veel koelpasta, omdat uw pc hierdoor defect kan raken.

Stap 5

Installeer het koellichaam door het koellichaam vast te klikken of te schroeven. Sluit de voedingskabel van de koeler aan op het moederbord. Plaats vervolgens de zijkap van de systeemeenheid terug en sluit vervolgens het netsnoer aan op de computer. Controleer of uw pc goed werkt. Als de CPU oververhit raakt, geeft dit aan dat de radiator niet strak genoeg is geïnstalleerd. Installeer het in dit geval opnieuw.

Aanbevolen: