Hoe Te Verwijderen Uit Het Startpaneel

Inhoudsopgave:

Hoe Te Verwijderen Uit Het Startpaneel
Hoe Te Verwijderen Uit Het Startpaneel

Video: Hoe Te Verwijderen Uit Het Startpaneel

Video: Hoe Te Verwijderen Uit Het Startpaneel
Video: BOOT STARTEN TIPS 2024, April
Anonim

Het menu Start, dat sinds Windows 95 in Windows-besturingssystemen is verschenen, is het hoofdmenu dat toegang geeft tot bepaalde functies van de computer. Met zijn hulp kunt u verwijzen naar verschillende systeemtools, een lijst met veelgebruikte programma's, enz. Soms is het nodig om enkele elementen uit deze lijst te verwijderen, bijvoorbeeld om het item "Documenten" te verwijderen, zodat het systeem niet bijhoudt welke bestanden worden geopend. Deze wijzigingen kunnen worden bereikt door de juiste Windows-registerinstellingen te wijzigen.

Hoe te verwijderen van het paneel
Hoe te verwijderen van het paneel

instructies:

Stap 1

Selecteer in het menu "Start" "Uitvoeren …", typ de regel "RegEdit" in het geopende venster, de register-editor wordt geopend. Ga naar de registersleutel

HKEY_CURRENT_USER SoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorerer.

Alle verdere wijzigingen worden in deze sectie uitgevoerd; alle gemaakte parameters moeten van het DWORD-type zijn.

Stap 2

Als u wilt dat Windows stopt met het controleren van documenten die worden geopend, moet u het item "Documenten" verwijderen, hiervoor maakt u een sleutel met de naam NoRecentDocsMenu met een waarde van 1.

Om de map Favorieten te verwijderen, voert u de parameter NoFavoritesMenu in met een waarde van 1.

U kunt ook de toegang tot alle programma's weigeren via het hoofdmenu, voer hiervoor de NoCommonGroups-toets in en geef deze de waarde 1.

Stap 3

U kunt voorkomen dat gebruikers de computer afsluiten met de standaardmethode, dat wil zeggen door de toetsencombinatie Ctrl + Alt + Del te gebruiken of door het item "Afsluiten" in het hoofdmenu te gebruiken. Maak hier een NoClose-parameter aan en noteer de waarde 1. Houd er rekening mee dat deze wijziging geen invloed heeft op speciale programma's van derden, ze kunnen nog steeds de computer afsluiten.

Daarnaast is het mogelijk om de toegang tot het Windows Help-systeem te sluiten via het menu Start. Voer de NoSMHelp-parameter in met een waarde van 1. Alle gemaakte wijzigingen kunnen ongedaan worden gemaakt door simpelweg de bijbehorende parameters te verwijderen.

Aanbevolen: