Een Ritarray Maken

Inhoudsopgave:

Een Ritarray Maken
Een Ritarray Maken

Video: Een Ritarray Maken

Video: Een Ritarray Maken
Video: Nascondino Elettrico in un Parco Divertimenti a Tema Hollywood - EEN EP.3 (Movieland) - theShow 2024, April
Anonim

Gewoonlijk worden RAID-arrays gemaakt om het niveau van gegevensretentie te verhogen. Meestal gebruik ik ze in commerciële ondernemingen, waar het uiterst belangrijk is om geen documentatie of andere gegevens te verliezen.

Een ritarray maken
Een ritarray maken

Noodzakelijk

RAID-controller

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende soorten RAID-arrays. Ze hebben allemaal hun voordelen. Tegelijkertijd moet u, om een bepaald type array te maken, over het vereiste aantal harde schijven beschikken. Bepaal eerst het doel van de RAID-array. Schaf op basis van deze conclusies het benodigde aantal harde schijven aan.

Stap 2

Als uw moederbord het configureren van schijven in een RAID-array ondersteunt, sluit u eenvoudig de geselecteerde harde schijven erop aan. Anders wordt het aanbevolen om speciale RAID-controllers te gebruiken waarmee u de bijbehorende arrays kunt maken en configureren.

Stap 3

Als u besluit een RAID-array te maken om de prestaties van uw computer te verhogen, gebruik dan het type RAID 0. In dit geval heeft u minimaal twee harde schijven nodig. Onthoud dat hun totale volume gelijk zal zijn aan het volume van een kleinere harde schijf. In dit geval wordt aanbevolen om elke harde schijf op een apart IDE-slot aan te sluiten.

Stap 4

Als u de veiligheid van belangrijke bestanden wilt garanderen, selecteert u het type RAID 1. In dit geval wordt informatie van de hoofdharde schijf voortdurend naar de "spiegel" gekopieerd. Als een van de harde schijven uitvalt, gaan alle gegevens die erop zijn opgeslagen niet verloren. Net als in het vorige voorbeeld heb je aan twee harde schijven genoeg.

Stap 5

Als je de mogelijkheid hebt om vier harde schijven te gebruiken om een RAID-array te creëren, kies dan voor een gemengd RAID 0 + 1-type. Met deze optie voor synchrone werking van harde schijven kunt u tegelijkertijd de systeemprestaties verbeteren en de benodigde gegevens opslaan. Nadat u het vereiste aantal schijven hebt aangesloten, zet u de computer aan en opent u het BIOS-menu.

Stap 6

Ga naar het menu dat verantwoordelijk is voor de parameters van de harde schijven. Selecteer de RAID-optie in het veld IDE-modus (SATA-modus). Druk op de F10-toets. Nadat u de computer hebt aangezet, verschijnt er een venster waarin u wordt gevraagd een array te maken. Selecteer het type RAID dat u nodig hebt en klik op de knop Maken, nadat u vooraf het doel van elke harde schijf hebt gespecificeerd.

Aanbevolen: