Een Netwerkschijf Loskoppelen

Inhoudsopgave:

Een Netwerkschijf Loskoppelen
Een Netwerkschijf Loskoppelen

Video: Een Netwerkschijf Loskoppelen

Video: Een Netwerkschijf Loskoppelen
Video: Radiator verwijderen 2024, Mei
Anonim

Om de toegang tot bestanden, mappen en schijven op andere computers op het lokale netwerk te vereenvoudigen, kunnen ze namen en letters krijgen en de status van een "netwerkstation" krijgen. Als gevolg hiervan zullen dergelijke netwerkshares niet veel verschillen van uw lokale schijven in Windows Verkenner. Als u echter de configuratie van het lokale netwerk wijzigt, zijn deze bronnen mogelijk niet meer toegankelijk vanaf uw computer en blijven de koppelingen ernaar in Explorer behouden. Dan moeten ongebruikte netwerkschijven worden uitgeschakeld.

Een netwerkschijf loskoppelen
Een netwerkschijf loskoppelen

instructies:

Stap 1

Open Windows Verkenner - dit is de gemakkelijkste manier om netwerkschijven los te koppelen. U kunt het starten door te dubbelklikken op het pictogram Deze computer op uw bureaublad of door op de sneltoets WIN + E te drukken.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de netwerkschijf die u niet langer nodig hebt en selecteer "Verbinding met netwerkschijf verbreken" in het contextmenu. Dezelfde opdracht wordt gedupliceerd in het gedeelte "Extra" van het menu Bestandsbeheer. Explorer zal uw opdracht uitvoeren en de schijf zal uit de lijst verdwijnen.

Stap 3

Indien nodig kan de netwerkschijf ook worden losgekoppeld van de opdrachtregel. Om dit te doen, moet u eerst de opdrachtregelemulator-interface starten. Open hiervoor eerst het hoofdmenu op de knop "Start" en selecteer de regel "Uitvoeren". U kunt ook op CTRL + R drukken. Hierdoor wordt het dialoogvenster Programma's starten geopend.

Stap 4

Typ cmd en druk op Enter, of klik op de knop OK, en de terminal van de opdrachtregelemulator is klaar om DOS-opdrachten in te voeren.

Stap 5

Gebruik de opdracht net use om de onnodige netwerkschijf te ontkoppelen. In de opdracht moet u de letter opgeven die aan de netwerkbron is toegewezen en de verwijdersleutel toevoegen. Als u bijvoorbeeld station N wilt verwijderen, ziet dit commando er als volgt uit: net use N: / delete

Stap 6

Nadat u de opdracht hebt getypt, drukt u op de Enter-toets en de netwerkschijf wordt losgekoppeld. Dit betekent echter niet dat een map of andere netwerkbron waaraan de status van een netwerkstation is toegewezen, door deze opdracht ontoegankelijk wordt gemaakt vanaf uw computer. Je kunt het nog steeds gebruiken, maar nu niet als schijf, maar als een gewone map om naar te zoeken in Netwerkomgeving. Dit geldt voor beide beschreven afsluitmethoden.

Aanbevolen: