Hoe Maak Je Een Ico-bestand Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Ico-bestand Aan
Hoe Maak Je Een Ico-bestand Aan

Video: Hoe Maak Je Een Ico-bestand Aan

Video: Hoe Maak Je Een Ico-bestand Aan
Video: How To Create a Favicon .ICO — Illustrator Tutorial 2024, April
Anonim

De ico-extensie is een opslagformaat voor pictogrammen in Microsoft Windows. Dit formaat ondersteunt ook het opslaan van afbeeldingen met JPEG- en PNG-extensies.

Door de populariteit van Windows is het belangrijk om ISO-bestanden te maken.

pictogrammen
pictogrammen

Ico-indeling toepassen

Alle pictogrammen van verschillende toepassingen in het Windows-systeem, ongeacht de versie, hebben de ICO-extensie (pictogram). Daarnaast wordt dit formaat ook gebruikt voor favicons, siteiconen die zichtbaar zijn in de adresbalk van de browser direct voor de URL of in zoekresultaten. Bij het maken van uw eigen afbeeldingen in de vorm van pictogrammen, cursors, pictogrammen of het gebruik van kant-en-klare grafische elementen in deze hoedanigheid, is het nodig om op te slaan in het ico-formaat.

Pictogrammen (pictogrammen) - bitmaps van een vierkant formaat en bepaalde standaardformaten.

Manieren om een ico-bestand te maken

1. Gespecialiseerde programma's of online services gebruiken om pictogrammen te maken. Van de meest bekende en populaire programma's kan IcoFX worden onderscheiden. Deze kleine applicatie heeft een goede functionaliteit voor het helemaal opnieuw bewerken en tekenen van pictogrammen en opslaan in pictogramformaat (ico).

2. Toepassing van Photoshop (Photoshop). Het programma zelf heeft niet de mogelijkheid om bestanden op te slaan in ico. Er zijn echter plug-ins van derden waarmee zowel afbeeldingen in dit formaat kunnen worden opgeslagen als ico-bestanden met andere extensies kunnen worden geconverteerd: png, jpeg, enz.

De plug-in is bedoeld om de mogelijkheden van het programma of de mogelijkheid om het in het algemeen te gebruiken uit te breiden.

3. Gebruik online converters om de grafische bestandsextensie te wijzigen in ico-formaat. Er zijn veel van dergelijke bronnen op het netwerk met vergelijkbare functionaliteit en mogelijkheden.

De ico-extensie in Adobe Photoshop

Van het grootste belang is het maken van afbeeldingen met de ico-extensie in het Photoshop-programma. Deze software van Adobe is rijk aan functies en beperkt uw verbeeldingskracht niet bij het maken van uw eigen afbeeldingen. Daarom is het de moeite waard om te leren hoe het moet.

Afhankelijk van de versie van Photoshop en het systeem dat op de pc is geïnstalleerd (32 of 64 bits), moet je de ICOFormat-plug-in installeren. Om dit te doen, moet u het in de map met plug-ins plaatsen. Dit is meestal: C: / Program Files / Adobe / Adobe Photoshop CS5 / Plug-ins / File Formats. Begin dan met photoshoppen. Verder, als u afbeeldingen in ico-indeling wilt opslaan, moet u op het menu-item "Bestand" klikken en Opslaan als (opslaan als). Selecteer het ico-formaat in de vervolgkeuzelijst. Houd er rekening mee dat de maximale grootte van de opgeslagen afbeelding niet groter mag zijn dan 256x256 pixels.

Met behulp van de verschillende beschreven methoden kunt u bijna elke grafische afbeelding converteren naar een ico-bestand of zelf een afbeelding in dit formaat maken.

Aanbevolen: