Hoe Een Virus Te Onderscheiden?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Virus Te Onderscheiden?
Hoe Een Virus Te Onderscheiden?

Video: Hoe Een Virus Te Onderscheiden?

Video: Hoe Een Virus Te Onderscheiden?
Video: Het immuunstelsel - virussen - VWO 2024, Mei
Anonim

Het eerste teken dat een computer is geïnfecteerd met een virus, is het bevriezen van programma's en een toename van uitgaand verkeer vanaf uw computer. Om uw persoonlijke gegevens intact te houden, is het noodzakelijk malware dringend te detecteren.

Hoe een virus te onderscheiden?
Hoe een virus te onderscheiden?

Noodzakelijk

  • - het internet,
  • - antivirusprogramma.

instructies:

Stap 1

Een speciaal antivirusprogramma (antivirus) helpt u een virus te onderscheiden van andere programma's.

Als er nog geen antivirusprogramma op uw computer is geïnstalleerd, moet u deze installeren. U kunt de nieuwste versies van gelicentieerde antivirusprogramma's downloaden van de officiële websites van hun ontwikkelaars.

Kaspersky Anti-Virus - van de website www.kaspersky.com, Doctor Web antivirus - met - www.drweb.ru, ESET NOD32 antivirus - met www.esetnod32.ru, antivirus "Avast" - van www.avast-russia.com

Stap 2

Nadat u het antivirusprogramma hebt geïnstalleerd, start u het en selecteert u "update virusdatabases" in de interface. Wanneer de update van de virusdatabase is voltooid, kunt u aan de slag met de antivirus.

Stap 3

Om een virus te detecteren, controleert u de volgende gebieden van uw computer: opstartobjecten, systeemgeheugen, opstartsectoren en systeemstation. Als u scanobjecten niet handmatig wilt configureren, kunt u de optie "Volledige computerscan" selecteren.

Stap 4

Als er een virus wordt gedetecteerd, zal het antivirusprogramma u vragen om de actie te selecteren die op het geïnfecteerde bestand moet worden toegepast: meestal is dit desinfectie. Als dit niet mogelijk is, verwijdert de antivirus het bestand of plaatst het in quarantaine om het de volgende keer dat het besturingssysteem opstart te verwijderen.

Stap 5

Als het virus na controle van uw computer niet is gevonden, probeer dan een antivirusprogramma van derden te gebruiken. Vergeet niet dat om de nieuwe antivirus correct te laten werken, u de oude van het besturingssysteem moet verwijderen.

Stap 6

Als het tweede antivirusprogramma het virus niet kan detecteren, moet u de diensten van een specialist gebruiken of het besturingssysteem opnieuw installeren door de systeemschijf te formatteren.

Aanbevolen: