Wat Gebeurt Er Als Je Op De F5-knop Drukt?

Inhoudsopgave:

Wat Gebeurt Er Als Je Op De F5-knop Drukt?
Wat Gebeurt Er Als Je Op De F5-knop Drukt?

Video: Wat Gebeurt Er Als Je Op De F5-knop Drukt?

Video: Wat Gebeurt Er Als Je Op De F5-knop Drukt?
Video: RUZIE MET MIJN EX-VRIENDIN! 2024, Mei
Anonim

De F5-knop bevindt zich op de buitenste rij van het toetsenbord, direct naast de monitor. Alle toetsen die zich hier bevinden behoren tot de functionele groep. Veel pc-gebruikers zijn van mening dat als u op F5 drukt en deze 30 seconden ingedrukt houdt, het besturingssysteem van de computer wordt verwijderd. Maar is het echt zo? Wat gebeurt er als je de F5-knop ingedrukt houdt?

wat gebeurt er als je op F5. drukt
wat gebeurt er als je op F5. drukt

De legende van de "enge" F5-sleutel circuleert al meer dan 10 jaar onder pc-gebruikers. Eigenlijk is niemand bang om zelf op deze toets te drukken. Op sommige computers en laptops kan het bijvoorbeeld gewoon verantwoordelijk zijn voor het updaten van de browserpagina, mappen etc. Horrorverhalen onder gebruikers gaan vooral over het feit dat deze knop niet te lang ingedrukt kan worden.

Waar komt de F5-legende vandaan?

De wortels van verhalen over de F5-toets gaan terug tot het verre verleden - in een tijd dat computers een verschrikkelijke zeldzaamheid waren en alleen werden gebruikt door specialisten van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Om geheimhouding te bewaren, werd de functie van snelle liquidatie, indien nodig, echt in het computersysteem opgenomen. Maar helemaal niet door het besturingssysteem zelf en niet door middel van de F5-toets. In die tijd kon de telefoniste, indien nodig, drie willekeurige toetsen op het toetsenbord tegelijk indrukken om de toegang tot internet en gegevens die via de modem werden ontvangen, uit te schakelen.

Wat gebeurt er als je 30 seconden op F5 drukt?

In dit geval, als je een browser hebt geopend, zal de huidige pagina gewoon eindeloos worden bijgewerkt. Dit is het geval bij Windows en bijvoorbeeld in Ubuntu. Op moderne computers kan het indrukken van F5 tot enkele andere gevolgen leiden. In veel gevallen is deze knop bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het kopiëren. Maar in ieder geval, welk besturingssysteem er ook op uw computer is geïnstalleerd, het zal nergens heen gaan als u F5 ingedrukt houdt. Deze sleutel is natuurlijk niet verantwoordelijk voor zijn zelfvernietiging.

In plaats van een conclusie

Zo kwamen we erachter wat er zal gebeuren als je de F5-toets ingedrukt houdt. In dit geval zal er niets vreselijks gebeuren. De gegevensbeveiligingsfunctie van oude militaire computers bestond wel degelijk. Maar bij het begin van de massale verkoop van pc's en laptops verdween de behoefte eraan natuurlijk automatisch. Waarom, vraagt men zich af, zou een gewone gebruiker zo'n geheimhouding nodig hebben? Daarom werd de functie van het elimineren van de internetverbinding op computers die bedoeld waren voor gewone burgers eenvoudigweg geannuleerd door de OS-ontwikkelaars.

Aanbevolen: