Ogen Selecteren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Ogen Selecteren In Photoshop
Ogen Selecteren In Photoshop

Video: Ogen Selecteren In Photoshop

Video: Ogen Selecteren In Photoshop
Video: Sprankelendere ogen bij je model (Lightroom Classic) 2024, Mei
Anonim

Als u een foto wilt corrigeren en retoucheren, moet u mogelijk de afzonderlijke fragmenten selecteren. Als u bijvoorbeeld de kleur van de ogen wilt veranderen, de ongezonde roodheid van de eiwitten wilt verwijderen of de wimpers wilt verlengen - om het idee met succes te implementeren, moet u de ogen selecteren en ze naar een aparte laag kopiëren.

Ogen selecteren in Photoshop
Ogen selecteren in Photoshop

instructies:

Stap 1

Selecteer de Lasso-tool op de werkbalk. Omcirkel het oog door de linkermuisknop ingedrukt te houden. Deze selectie kan worden aangepast. Gebruik in het menu Selecteren de optie Selectie transformeren. Klik met de rechtermuisknop in de selectie en kies Warp. Kies een ankerpunt met de muis en verplaats het, verander de selectie in overeenstemming met de vorm van het oog.

Stap 2

Als u beide ogen wilt selecteren, klikt u op de eigenschappenbalk op de knop Toevoegen aan selectie en strijkt u ze een voor een. Toegegeven, er moet rekening worden gehouden met het feit dat twee geselecteerde gebieden tegelijk moeten worden gecorrigeerd, en dit is niet altijd handig.

Stap 3

U kunt de Elliptical Marquee Tool uit groep M gebruiken. Gebruik de opties Selectie transformeren en Warp om de juiste ellips om te vormen tot de gewenste vorm.

Stap 4

Selecteer het gereedschap Pen op de werkbalk. Omcirkel het oog door met kleine tussenpozen op de linkertoets te klikken. Selecteer vervolgens het gereedschap Direct selecteren uit groep A en klik op het pad. Controleknooppunten verschijnen op de selectie. Haak ze vast met de muis en, verander de positie, corrigeer de vorm van de selectie.

Stap 5

Druk op Q om de snelmaskerselectiemodus te activeren. Stel de standaardkleuren in - dit kan worden gedaan met de sneltoets D. Selecteer het penseel ("Brush") en begin over de ogen te schilderen. Een deel van het beeld wordt bedekt met een transparante rode film. Om het masker te verwijderen, stelt u de voorgrondkleur in op wit en schildert u over het geverfde gebied.

Stap 6

Druk nogmaals op Q om terug te keren naar de normale modus. Nu heb je de hele afbeelding geselecteerd, behalve de ogen. Gebruik de sneltoets Ctrl + Shift + I om de selectie om te keren. U kunt ook de opdracht Inverse gebruiken in het menu Selecteren.

Aanbevolen: