Een Afbeelding Selecteren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Selecteren In Photoshop
Een Afbeelding Selecteren In Photoshop

Video: Een Afbeelding Selecteren In Photoshop

Video: Een Afbeelding Selecteren In Photoshop
Video: NIEUWE selectietool van Photoshop testen - Achtergrond verwijderen met 1 klik?! 2024, April
Anonim

Bij het werken met afbeeldingen in de grafische editor Adobe Photoshop is het onmogelijk om te doen zonder de hele afbeelding of de afzonderlijke fragmenten te selecteren. Om deze bewerking uit te voeren, heeft het programma een hele reeks hulpmiddelen, verdeeld in verschillende groepen. Het gebruik ervan is niet bijzonder moeilijk, maar vereist enige oefening.

Een afbeelding selecteren in Photoshop
Een afbeelding selecteren in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Als je in een laag de hele afbeelding wilt selecteren voor de hoogte en breedte van het document, klik dan eerst op de lijn van deze laag in het lagenpaneel. De paneelweergave kan worden uitgeschakeld - druk op F7 of kies Lagen in het menu Venster om dit element in de Photoshop-interface weer te geven. Nadat u de vereiste regel hebt geselecteerd, gebruikt u de sneltoets Ctrl + A of het item "Alle" in het gedeelte "Selectie" van het menu. Er verschijnt een geanimeerd gestippeld kader rond de randen van de afbeelding, die de grenzen van de selectie aangeeft. Als u vervolgens naar een andere regel in het deelvenster Lagen gaat, wordt de inhoud van de andere laag geselecteerd.

Stap 2

De eerste stap beschrijft de enige manier waarop u niets op de werkbalk hoeft te selecteren. En om bijvoorbeeld een rechthoekig fragment van een afbeelding te selecteren, moet u eerst op het tweede pictogram op dit paneel klikken - "Rechthoekig gebied" - of op de toets met de letter M drukken. Gebruik vervolgens de muisaanwijzer om het gewenste rechthoekige gebied in te stellen op de afbeelding.

Stap 3

De muis wordt ook gebruikt om een ovale of perfect ronde selectie in de afbeelding aan te geven. Om een gereedschap van rechthoekig naar ovaal te veranderen, klik je met de linkermuisknop op het pictogram op de werkbalk en houd je het vast totdat een menu met vier regels verschijnt. Selecteer het gereedschap Ovale marge en ga verder zoals in de vorige stap.

Stap 4

Om een fragment van een afbeelding met een willekeurige vorm te selecteren, gebruikt u het gereedschap Lasso - dit is het volgende (derde) pictogram op het paneel. In plaats van erop te klikken, kunt u op de toets L. Teken met de muisaanwijzer het gewenste gesloten selectiegebied. Deze tool heeft twee variaties, een daarvan is de "Rechte Lasso" - hiermee kunt u complexe polygonen selecteren, en de andere - "Magnetische Lasso" - is erg handig voor het selecteren van dezelfde gekleurde delen van de afbeelding. U kunt een van deze opties op dezelfde manier kiezen als in de vorige stap - wanneer u de linkerknop op het gereedschapspictogram ingedrukt houdt, verschijnt er een menu met een lijst.

Stap 5

De gereedschappen van de vierde knop - "Toverstaf" en "Snelle selectie" - zijn ontworpen om te werken met fragmenten van een afbeelding die dezelfde kleur en kleurverzadiging hebben. In actie lijken ze op de "magnetische lasso", maar wanneer u deze hulpmiddelen gebruikt, hoeft u slechts één referentiepunt op te geven door erop te klikken met de muisaanwijzer. Daarna zal Photoshop naar eigen goeddunken het hele gebied van punten selecteren dat vergelijkbaar is met het voorbeeld. Gebruik de W-toets om deze tool in te schakelen.

Aanbevolen: