Hoe Het Archief Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe Het Archief Te Bekijken
Hoe Het Archief Te Bekijken

Video: Hoe Het Archief Te Bekijken

Video: Hoe Het Archief Te Bekijken
Video: Het archief 2024, Mei
Anonim

Er zijn archieven nodig om informatie in gecomprimeerde vorm op te slaan. Ze kunnen mappen en bestanden van elk type bevatten. Er zijn verschillende manieren om dergelijke archieven te bekijken. De meest gebruikte archiveringsprogramma's zijn RAR en ZIP, en een van deze toepassingen moet op uw computer zijn geïnstalleerd.

Hoe het archief te bekijken
Hoe het archief te bekijken

instructies:

Stap 1

Om eenvoudig vertrouwd te raken met de inhoud van het archief, klikt u één of twee keer (afhankelijk van de computerinstellingen) op het bestandspictogram met de linkermuisknop. U kunt ook met de rechtermuisknop op het archiefbestand klikken en de opdracht "Openen" in het contextmenu selecteren. Er wordt een nieuw venster geopend. Om een bestand uit het archief te bekijken, hoeft u er alleen maar op te dubbelklikken met de linkermuisknop.

Stap 2

Als u met bestanden in het archief gaat werken, kunt u het geselecteerde archief beter uitpakken. Dit kan ook op meerdere manieren. Open het archief zoals beschreven in de vorige stap en klik op het pictogram Uitpakken naar. Selecteer in het aanvullende dialoogvenster de map voor het opslaan van de bestanden uit het archief en klik op de knop OK. Wacht tot het einde van de operatie.

Stap 3

Hetzelfde kan worden gedaan zonder het archief te openen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het bestand en selecteer Bestanden uitpakken in het vervolgkeuzemenu. Er wordt een dialoogvenster geopend waarin u het gewenste pad kunt opgeven om de bestanden op te slaan. Klik op OK en wacht tot de bewerking is voltooid.

Stap 4

U kunt het archief ook rechtstreeks uitpakken in de map waarin het zich momenteel bevindt. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Hier uitpakken in het contextmenu. Als u wilt dat de bestanden hier worden uitgepakt, maar in een aparte map, selecteert u de opdracht Uitpakken naar […]. Bij het uitpakken wordt een nieuwe map gemaakt met dezelfde naam […] als het archief.

Stap 5

Om één specifiek bestand uit het archief te extraheren, moet u het archief openen, het gewenste bestand selecteren met de linkermuisknop en het item Opdrachten in de menubalk en het commando Uitpakken naar de opgegeven map selecteren. Het al bekende venster wordt geopend voor het selecteren van de map voor het opslaan van het bestand.

Stap 6

U kunt ook een eenvoudigere methode gebruiken: verplaats de cursor naar het geselecteerde bestand in het archief, selecteer het. Door de linkermuisknop ingedrukt te houden, sleept u het bestand vanuit het archief naar de gewenste locatie, bijvoorbeeld naar het bureaublad.

Aanbevolen: