Berichten Verzenden Via Het Netwerk

Inhoudsopgave:

Berichten Verzenden Via Het Netwerk
Berichten Verzenden Via Het Netwerk

Video: Berichten Verzenden Via Het Netwerk

Video: Berichten Verzenden Via Het Netwerk
Video: op school een bericht verzenden (via netwerk) ;P 2024, Mei
Anonim

Het verzenden van berichten via het lokale netwerk in het besturingssysteem Microsoft Windows XP wordt uitgevoerd met behulp van de net send console-applicatie. In de besturingssystemen Microsoft Windows Vista en Microsoft Windows 7 is de opdracht net send standaard uitgeschakeld en is aanvullende software vereist.

Berichten verzenden via het netwerk
Berichten verzenden via het netwerk

instructies:

Stap 1

Open het hoofdmenu van het besturingssysteem Windows XP door op de knop "Start" te klikken om de noodzakelijke voorbereidende bewerking uit te voeren om de berichtenservice in te schakelen en naar het item "Configuratiescherm" te gaan.

Stap 2

Vouw de link "Beheer" uit en vouw het knooppunt "Services" uit.

Stap 3

Roep het contextmenu van het element "Berichtenservice" op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Eigenschappen".

Stap 4

Ga naar het tabblad "Start" van het dialoogvenster dat wordt geopend en selecteer de optie "Automatisch" in het vervolgkeuzemenu van het gedeelte "Opstarttype".

Stap 5

Bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op de knop OK te klikken of keer terug naar het hoofdmenu "Start" voor een alternatieve procedure om de vereiste service in te schakelen.

Stap 6

Ga naar Uitvoeren en typ cmd in het vak Openen om de opdrachtprompttool te starten.

Stap 7

Bevestig de opdracht door op OK te klikken en typ sc config messenger start = autonet start messenger in het tekstvak van de Windows XP-opdrachtinterpreter.

Stap 8

Bevestig de activeringsopdracht door op de functietoets Enter te drukken en voer net send in het tekstvak van de opdrachtregel in om het bericht via het lokale netwerk te verzenden.

Stap 9

Gebruik de volgende opdrachtparameters: - gebruikersnaam - om het account van de ontvanger van het bericht te definiëren; - * - om alle domeinleden te selecteren; - / domein: domeinnaam - om de domeinnaam te definiëren; - / gebruikers - om alle gebruikers op de server te selecteren. voorbeeld van de volledige syntaxis: net send gebruikersnaam | * | / domein: domein_naam | / gebruikers bericht.

Stap 10

Bevestig het verzenden van het bericht door op de softkey met het label Enter te drukken.

Stap 11

Gebruik het consolehulpprogramma dat is verzonden om berichten te verzenden via een lokaal netwerk in Windows Vista of Windows 7, of download en installeer de gespecialiseerde WinSent-toepassing om berichten te ontvangen.

Aanbevolen: