Een Map Vergrendelen

Inhoudsopgave:

Een Map Vergrendelen
Een Map Vergrendelen

Video: Een Map Vergrendelen

Video: Een Map Vergrendelen
Video: Beveiligde map maken! 2024, Mei
Anonim

Niet alle informatie op de harde schijf van een pc is openbaar eigendom, dat wil zeggen alle gebruikers van dit apparaat. Daarom geven sommige pc-gebruikers er de voorkeur aan om mappen met persoonlijke informatie te blokkeren.

Een map vergrendelen
Een map vergrendelen

Noodzakelijk

Persoonlijke computer

instructies:

Stap 1

Installeer de WinRar-archiver op uw pc. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de map met vertrouwelijke informatie en selecteer "Toevoegen aan archief".

Stap 2

Zodra het archiefvenster wordt geopend, gaat u naar het tabblad "Geavanceerd". Hierna klikt u op de knop "Wachtwoord instellen".

Stap 3

Voer in het dialoogvenster dat verschijnt het wachtwoord in om de map te vergrendelen en voer vervolgens hetzelfde wachtwoord opnieuw in (dit is nodig om te bevestigen dat het wachtwoord correct is ingevoerd). Klik vervolgens op OK: het wachtwoord is ingesteld. Nu blijft het om de map te hernoemen, zodat u precies weet wat erin verborgen is.

Stap 4

Zorg ervoor dat de map daadwerkelijk is vergrendeld. Probeer hiervoor het archief te openen. Lukt dit niet en vraagt het systeem om een wachtwoord, dan is de operatie geslaagd: nu kan geen enkele buitenstaander gebruik maken van uw vertrouwelijke informatie.

Stap 5

Om de toegang tot een map te blokkeren, kunt u speciale programma's gebruiken, waaronder Zserver Suite, Folder Guard, Locker en andere. Het werkingsprincipe van deze software is hetzelfde: de software kan niet alleen de toegang tot mappen en bestanden blokkeren, maar ook verbergen voor nieuwsgierige blikken, en niemand kan deze documenten verwijderen zonder uw medeweten.

Stap 6

Installeer eerst een speciaal programma op uw harde schijf en voer het uit. Klik in het dialoogvenster dat verschijnt op de knop Nieuw en maak vervolgens een vergrendelde map. Hierna zal het programma u vragen om een wachtwoord, mapnaam en pad in te voeren: klik op Aanmaken en voer alle gegevens in.

Aanbevolen: