Hoe Wachtwoorden Te Onthouden

Inhoudsopgave:

Hoe Wachtwoorden Te Onthouden
Hoe Wachtwoorden Te Onthouden

Video: Hoe Wachtwoorden Te Onthouden

Video: Hoe Wachtwoorden Te Onthouden
Video: Tipvideo #2 👉🏼 3 tips om je wachtwoorden te onthouden! 2024, April
Anonim

Het onthouden van veel complexe, wat betekent dat sterke wachtwoorden onrealistisch en onnodig zijn. Er zijn eenvoudige en betaalbare diensten en methoden om wachtwoorden op te slaan. Hiermee kunt u snel toegang krijgen tot uw gegevens en deze kopiëren om in te loggen op uw sites.

Hoe wachtwoorden te onthouden
Hoe wachtwoorden te onthouden

De reeks karakters, de afwisseling van hoofdletters en kleine letters, het gebruik van cijfers - alles wat mensen bedenken en gebruiken als wachtwoord is heel moeilijk in gedachten te houden.

Het is goed als je een paar van je favoriete sites bezoekt, maar als er tientallen bronnen zijn, een heleboel betalingssystemen plus je favoriete sociale netwerken?

De taak om wachtwoorden te onthouden wordt onoverkomelijk. Eerst moet u bepalen wat sterke wachtwoorden moeten zijn.

Dat mag in geen geval worden gebruikt bij het maken van wachtwoorden

- hun namen en gezinsleden;

- de bijnamen van uw huisdier;

- geboortedata en -jaren: eigen, familieleden, kinderen;

- een reeks Russische woorden in het Latijn.

De eerste drie punten zijn duidelijk: al deze gegevens zijn te vinden op social media pagina's in het publieke domein.

Het vierde punt is zeer onbetrouwbaar. Luister niet naar sommige adviseurs. Door de allereerste letters die door de robot worden opgepikt, zijn alle volgende letters en het hele woord heel gemakkelijk te raden.

U kunt het zelf controleren: probeer het Russische woord in het Engelse register te typen. De zoekrobot zal onmiddellijk decoderingsopties voorstellen in de prompts. Programma's voor het kraken van wachtwoorden zijn nog sneller en geavanceerder. Door nummers toe te voegen, wordt de dag een tijdje bewaard.

Sterk wachtwoord is een goed wachtwoord

Er zijn twee basisregels voor het raden van een sterk wachtwoord:

- het moet lang zijn (10-12 tekens), - het moet absoluut onlogisch, zinloos zijn.

Gebruik de online wachtwoordgeneratorservices om uw hersens niet te pijnigen. Het gegenereerde wachtwoord wordt gemaakt volgens de parameters die u hebt opgegeven en het zal bijna onmogelijk zijn om te raden, en inderdaad om te onthouden.

Als je het niet meer weet, waar moet je het dan bewaren?

De veiligste manier om wachtwoorden op te slaan is met een goede oude notebook. Geen enkele trojan, geen enkel virus kan vanaf het internet en uw computer naar u toe springen en uw wachtwoorden stelen.

Noteer wachtwoorden in Kladblok of Kladblok (beschikbaar op elke computer). U hoeft alleen het vereiste wachtwoord te kopiëren en in het vereiste invoerveld op de site te plakken. Nadeel van deze methode: als het systeem geïnfecteerd is met virussen, loopt u het risico gegevens te verliezen. Of criminelen nemen ze gewoon van je af. Het zekere voor het onzekere nemen.

Gebruik programma's en applicaties voor browsers die speciaal zijn ontworpen voor het opslaan van wachtwoorden of virtuele bestandsopslag.

Zelfs als u het wachtwoordbestand in cloudservices zoals Yandex Disk of Dropbox bewaart, blijven uw wachtwoorden veilig. Zeer hoge mate van betrouwbaarheid van wachtwoordopslag.

Zoek browser-apps zoals LastPass voor Chrome.

De service is erg handig, maar Google slaat uw wachtwoorden op. Als je hier geen last van hebt, gebruik het dan. Het is echt heel handig. U opent de site, voert de gegevens in en gaat akkoord met opslaan. Alles zal "op de planken" liggen - sites, logins, wachtwoorden.

Aangezien wachtwoorden complex moeten zijn om de veiligheid van accounts en pagina's te garanderen, is het onthouden ervan een lege, hopeloze en onnodige taak.

Het is beter om de voorgestelde methoden voor het opslaan van toegang tot bronnen te gebruiken. Ze zijn ontworpen om het leven van internetgebruikers gemakkelijker te maken.

Aanbevolen: