Een Bestand Formatteren Format

Inhoudsopgave:

Een Bestand Formatteren Format
Een Bestand Formatteren Format

Video: Een Bestand Formatteren Format

Video: Een Bestand Formatteren Format
Video: Mijn windows laptop formatteren en volledig opnieuw herinstalleren. 2024, Mei
Anonim

Om een tekstbestand te formatteren, heb je een teksteditor nodig. Momenteel zijn er veel programma's ontworpen voor tekstbewerking. U kunt een eenvoudige teksteditor gebruiken die bij het besturingssysteem is geïnstalleerd. Er zijn grote giganten, zoals Microsoft Word of IBM Lotus, met een enorm aantal allerlei functies die de meeste gebruikers nooit zullen gebruiken.

Een bestand formatteren format
Een bestand formatteren format

Noodzakelijk

tekstverwerker

instructies:

Stap 1

Open het bestand dat u wilt bewerken met de editor van uw keuze.

Stap 2

Kies daarna wat voor jou belangrijk is om in deze tekst te markeren, zodat de informatie meteen de aandacht trekt. Nadat u een woord, een alinea of de hele tekst hebt geselecteerd, bekijkt u de werkbalk in de teksteditor van dichtbij. En hier heb je al een enorme ruimte voor creativiteit.

Stap 3

U kunt de kleur van het lettertype wijzigen, het groter maken, het in het gedeelte van de pagina plaatsen waar u het wilt, en nog veel meer. U kunt bijvoorbeeld de afstand tussen regels vergroten, hiervoor zijn er verschillende manieren. De eenvoudigste: klik op het bijbehorende pictogram op de werkbalk, of markeer het vereiste aantal tekens en klik met de rechtermuisknop, druk op de "paragraaf", waar u al het interval aangeeft dat we nodig hebben. U kunt uw tekst ook volumetrisch of geanimeerd maken door op het pictogram "animatie-opties" te klikken.

Aanbevolen: