Zip-archieven Uitpakken

Inhoudsopgave:

Zip-archieven Uitpakken
Zip-archieven Uitpakken

Video: Zip-archieven Uitpakken

Video: Zip-archieven Uitpakken
Video: Zip Archief maken 2024, Mei
Anonim

Archieven met de.zip extensie worden vrij vaak gebruikt. Ze zijn handig om bestanden in gecomprimeerde vorm op te slaan - zodat ze minder ruimte in beslag nemen. Archiveringsprogramma's worden vaak gebruikt om bestanden voor te bereiden voor verzending per e-mail. Om een .zip-archief te openen of uit te pakken, is het belangrijk dat er een programma voor het archiveren en uitpakken van bestanden met de.zip-extensie op de computer is geïnstalleerd, en dan zijn er maar een paar muisklikken nodig.

Zip-archieven uitpakken
Zip-archieven uitpakken

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om een .zip-archief uit te pakken. Als u alle bestanden uit het archief wilt uitpakken, moet u met de rechtermuisknop op het archiefpictogram klikken. Selecteer de gewenste opdracht in de lijst met opdrachten in het vervolgkeuzemenu.

Stap 2

Met de opdracht Bestanden uitchecken wordt het venster Pad en opties uitchecken geopend. In dit venster moet u het pad opgeven naar de map waarin de bestanden worden uitgepakt. De directory heeft een boomstructuur. Als u door de takken gaat, moet u een bestaande map selecteren of een nieuwe maken door op de knop "Nieuwe map" te klikken. Nadat u de plaats heeft gekozen om de bestanden op te slaan, moet u op de knop "OK" klikken.

Stap 3

De opdracht "Uitpakken naar huidige map" betekent dat de bestanden worden uitgepakt naar dezelfde map waarin het archief zich bevindt. Als er bijvoorbeeld een.zip-archief op het bureaublad staat, worden de bestanden uitgepakt naar het bureaublad. Ze worden opgeslagen zonder een nieuwe map te maken.

Stap 4

De opdracht "Uitpakken naar" zal bestanden uitpakken in dezelfde map als het archief, maar tegelijkertijd worden ze in een map geplaatst met dezelfde naam als de naam van het archief.

Stap 5

Als u met de linkermuisknop op het.zip-archief klikt, wordt een venster met de inhoud van het archief geopend. Hieruit kunt u alle bestanden tegelijk uitpakken of alleen de bestanden uitpakken die u nodig hebt. Selecteer hiervoor de bestanden in het archief en klik op de knop "Uitpakken". Hetzelfde venster wordt geopend als in stap 2 ("Extractiepad en parameters"). Het venster voor het opslaan van bestanden kan ook worden opgeroepen door het item "Opdrachten" in de bovenste menubalk te selecteren, in het vervolgkeuzemenu het item "Uitpakken naar de opgegeven map" te selecteren.

Stap 6

Ook kunnen bestanden uit het.zip-archief op een andere manier worden uitgepakt. Om dit te doen, opent u het archief volgens de methode die in stap 5 is gespecificeerd, selecteert u de gewenste bestanden en, terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, sleept u de bestanden gewoon naar de gewenste map. Het maakt niet uit of de map waarin de bestanden uit het archief worden gekopieerd, open of gesloten is.

Aanbevolen: