Wimpers Maken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Wimpers Maken In Photoshop
Wimpers Maken In Photoshop

Video: Wimpers Maken In Photoshop

Video: Wimpers Maken In Photoshop
Video: Ogen ophelderen tutorial 2024, Mei
Anonim

Er zijn maar weinig moderne mensen die zich niet willen conformeren aan de schoonheidsregels van hun tijd. Als dit in het echte leven soms onmogelijk is - ons lichaam gehoorzaamt niet altijd de bevelen van de geest - dan is het virtueel, op een foto, in onze macht om ons beeld aantrekkelijker te maken. Met Adobe Photoshop kunt u bijvoorbeeld uw ogen versieren met lange donzige wimpers.

Wimpers maken in Photoshop
Wimpers maken in Photoshop

Noodzakelijk

  • computer;
  • fotoshop;
  • kunnen werken in het programma.

instructies:

Stap 1

Laten we de afbeelding openen in Adobe Photoshop. (Menu Bestand> Openen / Bestand> Openen) Onderzoek de ogen van het model zorgvuldig met voldoende vergroting. Vaak, door een gebrek aan make-up, in zeer fel licht, enz., kunnen wimpers er vervaagd uitzien. Laten we om te beginnen gewoon proberen hun volume te verhogen.

Allereerst zullen we een voorlopige voorbereiding van de afbeelding uitvoeren: we zullen een zone in de afbeelding selecteren die we in feite moeten verwerken. Gebruik de Lasso-tool om het gebied van de wimpers te schetsen en probeer andere donkere details naast de wimpers te maken - de iris, huidplooien, enz. - ze zijn niet opgenomen in het selectieschema. Nadat we de selectie hebben voltooid, maken we een nieuwe laag waarop het werk nu zal plaatsvinden. Kopieer via het menu Laag> Nieuw> Laag via Kopiëren (Laag> Nieuw> Laag door kopiëren) het geselecteerde gebied naar een aparte laag. U kunt dit ook doen door op Ctrl + J op het toetsenbord te drukken.

Wimpers maken in Photoshop
Wimpers maken in Photoshop

Stap 2

Onder de filters van het programma vinden we het Minimum-effect (menu Filter> Overig> Minimum / Filter> Overig> Minimum). In feite moeten we nabootsen hoe mascara in werkelijkheid werkt. Rond elke donkere lijn van de afbeelding - en in de selectie zijn dit onze trilhaartjes - zal een donkere omtreklijn worden gemaakt, die deze visueel in volume vergroot. Als we naar het veranderende beeld kijken, selecteren we de parameter van de straal van het effect. In de regel moet het in het bereik van meerdere eenheden liggen, terwijl de buitensporige toename een onaangenaam "klodder" -effect voor het oog veroorzaakt.

Het is beter om de overvloeimodus van de nieuwe werklaag op Donkerder te zetten, zodat alleen donkere details de originele afbeelding beïnvloeden. U kunt er ook een filter op toepassen uit de set Verscherpen (Scherpte) om de helderheid van de grenzen van de nieuw gecreëerde "getinte" trilharen te vergroten.

Wimpers maken in Photoshop
Wimpers maken in Photoshop

Stap 3

Maar soms is het aantal echte wimpers dat in de afbeelding aanwezig is niet genoeg, of in de afbeelding zien ze er zo licht uit dat geen enkele "automatische" mascara de situatie kan verbeteren. Dan moet je met de hand nieuwe wimpers tekenen.

In plaats van de vorige bewerking kunnen we het volgende doen: op dezelfde manier een nieuwe werklaag maken waarop de bestaande wimpers en oogcontouren zich bevinden. Laten we de Smudge Tool gebruiken, die eruitziet als een vinger op het pictogram, waarmee je de verf kunt uitvegen. Eigenlijk zal elke nieuwe wimper zo'n "lange slag" zijn. We zullen de parameters van deze tool empirisch selecteren: de diameter van de borstel moet worden ingesteld op een limiet van enkele pixels, dan zullen de wimpers dun zijn. Een ander belangrijk aanpassingselement is de parameter Strength - deze is verantwoordelijk voor de lengte van de getekende wimper. Hoogstwaarschijnlijk zal met een kleine gereedschapsdiameter een waarde van ongeveer 80% optimaal zijn, maar voor elke unieke foto moet deze afzonderlijk worden geselecteerd.

Nu kunnen we met boogvormige bewegingen de verf uit de donkere delen van de oogcontour rekken, waardoor een schijn van wimpers ontstaat. Dezelfde "vinger" kan worden gebruikt op het toetsenbord of door het commando Undo te kiezen in het menu Bewerken. Na wat oefenen en het kiezen van de parameters, kun je uiteindelijk moeiteloos de originele afbeelding aanvullen met de ontbrekende details.

Natuurlijk kan de gecreëerde laag ook worden gefinaliseerd door de nieuwe wimpers te slijpen of zelfs volume toe te voegen, zoals hierboven beschreven.

Wimpers maken in Photoshop
Wimpers maken in Photoshop

Stap 4

Als gevolg hiervan kunt u de uiteindelijke afbeelding samenstellen uit verschillende lagen die op verschillende manieren zijn verkregen, ze over elkaar heen leggen, hun transparantie en overvloeimodus wijzigen (in sommige gevallen worden goede geloofwaardige resultaten gegeven, bijvoorbeeld door de overvloeimodus van de Luminosity-laag in plaats van Darken).

Wimpers maken in Photoshop
Wimpers maken in Photoshop

Stap 5

Je kunt het portret ook verbeteren, niet alleen door de wimpers af te werken, maar ook door lichte make-up te maken, daarnaast de ogen te tekenen, "pijlen" te tekenen en schaduwen op de oogleden aan te brengen. Dit alles kan daar worden gedaan, gebruikmakend van de vele mogelijkheden van digitale technologieën en ontwerpprogramma's.

Aanbevolen: