Een Metalen Plaat Buigen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Metalen Plaat Buigen In Photoshop
Een Metalen Plaat Buigen In Photoshop

Video: Een Metalen Plaat Buigen In Photoshop

Video: Een Metalen Plaat Buigen In Photoshop
Video: АВТО ТОНИРОВАНИЕ ФОТО В PHOTOSHOP 2024, Mei
Anonim

Het simuleren van gekrulde hoeken is een manier om volume toe te voegen aan een aanvankelijk vlakke afbeelding. Om details van grafisch ontwerp in de grunge-stijl te maken, is het vrij gebruikelijk om een metalen structuur te gebruiken die onder verschillende hoeken is gebogen. U kunt de afbeelding op deze manier transformeren met behulp van de standaardgereedschappen van het Photoshop-programma.

Een metalen plaat buigen in Photoshop
Een metalen plaat buigen in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - een dossier met een metalen structuur.

instructies:

Stap 1

Open het textuurbestand in Photoshop. Voor werk kunt u een duidelijke foto van een metalen oppervlak gebruiken. Om de details van een dergelijke afbeelding te verscherpen, dupliceert u de laag met de optie Laag dupliceren in het menu Laag en past u het hoogdoorlaatfilter uit de groep Overig van het menu Filter toe op de kopie. Stel de straal in op ongeveer één pixel.

Stap 2

Wijzig de overvloeimodus van de resulterende grijze laag van Normaal in Overlay. Om dit te doen, selecteert u het item Overlay in de lijst Overvloeimodus in het lagenpalet. Voeg de lagen samen met de optie Omlaag samenvoegen uit de groep Lagen.

Stap 3

Om transformaties toe te passen op de enige laag die nog in het document is, moet u deze ontgrendelen met de optie Laag van achtergrond uit het contextmenu.

Stap 4

Selecteer het deel van de afbeelding dat je gaat vouwen samen met het deel dat bedekt wordt met de gevouwen hoek. Dit kan worden gedaan met het gereedschap Rechthoekig selectiekader of Veelhoekige lasso.

Stap 5

Gebruik de optie Laag in de groep Nieuw van het menu Laag om nog een laag te maken. Vul de selectie met een verloop erop. Dit kan met de Gradient Tool. Selecteer in het verlooppalet een verloop van donker naar licht en klik in het paneel met gereedschapsinstellingen op de knop Lineair verloop. Vul de laag zodat de hoek die je gaat vouwen lichter is.

Stap 6

Verander de overvloeimodus van de laag van Normaal in Vermenigvuldigen en voeg de verlooplaag samen met de metalen laag.

Stap 7

Buig de hoek met de Warp-optie uit de Transform-groep van het Edit-menu door de mesh-knooppunten met de muis te slepen. Pas de transformatie toe door op de Enter-toets te drukken. De hoek is bijna klaar, het blijft om er een schaduw aan toe te voegen.

Stap 8

Gebruik het gereedschap Veelhoeklasso om de gevouwen hoek te selecteren en de selectie op een apart kanaal op te slaan met de optie Selectie opslaan in het menu Selecteren. Maak nog een laag en vul de selectie met een donkere kleur. Annuleer de selectiemodus met Ctrl + D en vervaag de inhoud van de laag met het filter Gaussiaans vervagen, te vinden in de groep Vervagen van het menu Filter. Stel de vervagingsstraal in op ongeveer twintig pixels.

Stap 9

Wijzig de overvloeimodus van de vervaagde laag van Normaal in Vermenigvuldigen en verplaats deze met het gereedschap Verplaatsen zodat de rand eruitziet als een schaduw van een gevouwen hoek.

Stap 10

Verwijder het overtollige deel van de schaduw. Laad hiervoor de opgeslagen selectie met de optie Selectie laden in het menu Selecteren. Selecteer in het dialoogvenster dat verschijnt in de lijst met kanalen het kanaal waarin u de selectie hebt opgeslagen. Het heet standaard Alpha1. Wis het deel van de schaduw dat de hoek zelf bedekt met de Delete-toets.

Stap 11

Laat een schaduw vallen van de metalen laag zelf. Open hiervoor het contextmenu door op de laag te klikken en de optie Overvloeiopties te selecteren. Klik op het tabblad Slagschaduw en pas de schaduwparameters aan zodat de hoek samenvalt met de hoek waaronder de schaduw van de gevouwen rand van de metalen plaat valt.

Stap 12

Sla het resultaat op in jpg-formaat met de opdracht Opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: