Hoe Los Te Maken Van De Achtergrond In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Los Te Maken Van De Achtergrond In Photoshop
Hoe Los Te Maken Van De Achtergrond In Photoshop

Video: Hoe Los Te Maken Van De Achtergrond In Photoshop

Video: Hoe Los Te Maken Van De Achtergrond In Photoshop
Video: Achtergrond verwijderen in Photoshop 2024, Mei
Anonim

Het scheiden van een deel van de afbeelding van de achtergrond is geen gemakkelijke taak waarvoor speciale programma's nodig zijn. Maar door ze correct te leren gebruiken, kunt u nette selecties maken en ongebruikelijke en interessante montages maken.

Hoe los te maken van de achtergrond in Photoshop
Hoe los te maken van de achtergrond in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe Photoshop, afbeelding voor bewerking

instructies:

Stap 1

Om een deel van de afbeelding van de achtergrond te scheiden, moet u eerst het gewenste gebied van de afbeelding selecteren. Adobe Photoshop is een multifunctioneel programma en biedt verschillende selectiemethodes. Gebruik een verscheidenheid aan hulpmiddelen die het handigst zijn voor uw werk in een bepaalde situatie.

Stap 2

De gemakkelijkste en snelste manier om te selecteren is het gereedschap Toverstaf. Deze tool werkt volgens het principe van gelijkenis van kleuren, dat wil zeggen, het selecteert gebieden met verschillende tinten van dezelfde kleur of vergelijkbare kleuren. Je kunt zien hoe de "toverstaf" werkt door op een bepaald punt op een groot gebied van dezelfde kleur te klikken. Met de tool kun je een goede, nauwkeurige selectie maken als de randen van de kleuren scherp genoeg zijn en het aantal tonen en middentonen klein is.

Stap 3

Als u al een selectie hebt gemaakt, maar de selectie wilt vergroten, houdt u de Shift-toets ingedrukt en gaat u verder met het selecteren van gebieden - deze worden toegevoegd aan de vorige. In het geval dat u een deel van het geselecteerde gebied moet verwijderen, klikt u op het gebied van de afbeelding dat u wilt verwijderen terwijl u de Alt-toets ingedrukt houdt.

Stap 4

Gebruik de lasso-gereedschapsset voor een nauwkeurigere selectie. Deze omvatten: "lasso", "rechthoekige lasso" en "magnetische lasso". Met de eerste tool kunt u gebieden met de hand selecteren en de lijn fixeren met stippen - knooppunten. Met "Rechthoekige lasso" kunt u delen van de afbeelding met rechte lijnen selecteren en de lijn ook met knooppunten fixeren. De derde tool in deze groep is een van de meest populaire selectietools in Photoshop. De tool wordt ook gebruikt met knooppunten, maar de lijn ertussen lijkt aan de rand van de kleuren te blijven. De "magnetische" lasso vereist in de regel nauwgezet werk, maar hiermee kunt u een zeer nauwkeurige en hoogwaardige selectie krijgen.

Stap 5

Als uw afbeelding heldere, uniforme delen van elke kleur heeft, gebruikt u kleurselectie. Zoek hiervoor in de bovenste menubalk naar "selectie" en vervolgens naar "kleurbereik". Er wordt een dialoogvenster geopend waarin u een groep kleuren moet selecteren om te selecteren. Het gebied van de toekomstige selectie wordt weergegeven in een miniatuur onder aan het venster.

Stap 6

Wanneer de selectie klaar is, gaat u verder met het verfijnen van de rand. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het selectiegebied en selecteer "rand verfijnen". In het venster dat verschijnt, kunt u de parameters van de selectieradius, randcontrast, vervaging en andere instellingen wijzigen. Verplaats de schuifregelaars van de parameters om de optimale in te stellen voor uw specifieke selectie.

Stap 7

Scheid nu het resulterende gebied van de hele afbeelding. Het is noodzakelijk om een gebied te knippen (Ctrl + X) en op een nieuwe laag te plakken (Ctrl + V). Je kunt ook een andere methode gebruiken: de selectie omkeren. Selecteer hiervoor "omkeren" of "omkeren" in het menu "selectie". Alle gebieden behalve uw selectie zijn nu actief. Druk op de Del-toets en de achtergrond verdwijnt.

Aanbevolen: