Een Achtergrond Maken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Achtergrond Maken In Photoshop
Een Achtergrond Maken In Photoshop

Video: Een Achtergrond Maken In Photoshop

Video: Een Achtergrond Maken In Photoshop
Video: Een witte achtergrond maken (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Bij het maken van collages, wenskaarten, posters en andere afbeeldingen die zijn samengesteld uit afzonderlijke stukken, is een belangrijk onderdeel van het werk het maken van de achtergrond. Voor een fotorealistische collage kun je hiervoor blended shots gebruiken. Om een abstracte achtergrond te maken, volstaat het om de tools van de Photoshop-editor te gebruiken zonder extra materialen te selecteren.

Een achtergrond maken in Photoshop
Een achtergrond maken in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - foto's.

instructies:

Stap 1

De achtergrond voor een realistische collage kan worden gemaakt uit meerdere afbeeldingen, waarvan de keuze wordt bepaald door de intentie van de auteur die met de afbeelding werkt. Als de opname van het model op een landschap wordt geplaatst, is een foto van de aarde en de lucht vereist om de achtergrond te creëren. U kunt dergelijke foto's zelf maken of geschikte foto's zoeken in een fotobank.

Stap 2

Laad de grondfoto in Photoshop met behulp van de optie Openen in het menu Bestand. Dubbelklik op de laag om deze te ontgrendelen. Als het model, waarvan de momentopname in de collage wordt ingevoegd, en de grond vanuit verschillende hoeken worden gefotografeerd, transformeert u de laag met de grond met behulp van de optie Perspectief of Vervorming van de groep Transformeren van het menu Bewerken. Om het landschap extra dynamiek te geven, kan het deel van het oppervlak dat het verst van de kijker ligt, in golven worden gebogen met behulp van de Warp-optie uit dezelfde groep.

Stap 3

Voeg de tweede momentopname in een reeds geopend document in met behulp van de optie Plaatsen van het menu Bestand. Pas indien nodig het formaat van de lucht aan naar de afmetingen van de laag met de grond met behulp van het kader rond de geladen afbeelding. Converteer het gemaakte slimme object naar een gewone laag met behulp van de optie Converteren naar laag in de groep Slim object van het menu Laag. Gebruik de opties Perspectief of Vervormen om de lucht opnieuw vorm te geven zodat deze zich boven de grond bevindt.

Stap 4

Om een vloeiende overgang tussen fragmenten van de achtergrond te creëren, verbergt u de fragmenten van de lagen onder de maskers. Om dit te doen, voegt u een masker toe aan de afbeelding, waarvan u een deel van de afbeelding wilt verwijderen, met behulp van de optie Alles onthullen in de groep Laagmasker van het menu Laag. Met het gereedschap Penseel ingeschakeld met een verminderde hardheidswaarde, schildert u het gemaakte masker met zwarte kleur over het gebied van de laag dat u wilt verbergen.

Stap 5

Om een eenvoudige abstracte achtergrond te maken, is een laag gevuld met een lineair verloop voldoende. Gebruik de optie Nieuw van het menu Bestand om een document in Photoshop te maken dat overeenkomt met de grootte van de achtergrond die u nodig hebt.

Stap 6

Selecteer het gereedschap Verloop met de optie Lineair ingeschakeld in de instellingen, breid het palet uit met voorbeelden van verlopen en zoek een geschikte combinatie van kleuren. Vul de achtergrondlaag van het document met het geselecteerde verloop.

Stap 7

Je kunt de eentonigheid van de verloopvulling een beetje nieuw leven inblazen met het wolkenfilter, dat wordt gebruikt om mist, wolken, vuur en vrije vormen te creëren. Om het toe te passen, kopieert u de enige bestaande laag in het document door op Ctrl + J te drukken. Druk op de D-toets om de voor- en achtergrondkleuren terug te zetten naar hun standaardinstellingen.

Stap 8

Gebruik de optie Wolken in de groep Render van het menu Filter om het filter toe te passen. Meng de gekleurde laag met het verloop in de overlay-modus.

Stap 9

Gebruik de optie Opslaan als in het menu Bestand om de gemaakte achtergrond op te slaan. Als u het psd-formaat kiest, kunt u een afbeelding krijgen met alle originele lagen en deze zo nodig verder bewerken tijdens het maken van de collage.

Aanbevolen: