Foto's Sorteren

Inhoudsopgave:

Foto's Sorteren
Foto's Sorteren

Video: Foto's Sorteren

Video: Foto's Sorteren
Video: Hoe kun je het beste foto's sorteren (Lightroom Classic) 2024, Mei
Anonim

Om het voor jou, je vrienden, familie en kennissen makkelijker en interessanter te maken om de foto's te bekijken die je op reis, bij een speciale gelegenheid of zomaar hebt gemaakt, moeten de foto's gesorteerd worden.

Foto's sorteren
Foto's sorteren

instructies:

Stap 1

Verzamel al je foto's in één grote map. Let op die foto's die nog niet naar je computer of laptop zijn gekopieerd, maar op de geheugenkaart van de camera staan. Onthoud dat sommige foto's misschien door uw vrienden, kennissen of familieleden per e-mail zijn verzonden en er nog steeds alleen zijn. Scheid de bestanden die worden gecombineerd niet in een aparte map. Als u alle afbeeldingen bekijkt, kunt u gemakkelijker bepalen welke secties u moet maken om de afbeeldingen te sorteren.

Stap 2

Maak voor elke sectie een aparte map op uw computer. Bijvoorbeeld "Reizen", "Landschappen", "Onze baby". De sectietitels zijn afhankelijk van het onderwerp van uw foto's. Binnen elke sectie zijn er verschillende mappen waar u de foto's moet verplaatsen. Dus in de sectie "Reizen" zullen er mappen zijn met de namen van de steden en landen die je hebt bezocht, de map "Landschappen" zal bestaan uit artistieke foto's die je in de stad of in de natuur hebt gemaakt. In de rubriek "Onze baby" slaat u de foto's van uw kind op.

Stap 3

Verplaats foto's naar gemaakte mappen. Open de afbeelding, klik op de knop "Opslaan" en selecteer de gewenste map. Zo kunt u bijvoorbeeld een foto van uw kind, gemaakt tijdens een vakantie op zee, zowel in de rubriek Reizen als in de map Onze Baby plaatsen. Als er maar één thema voor een foto is, verplaatst u het naar de juiste map.

Stap 4

Verdeel die mappen die te groot zijn in twee of meer. Als u bijvoorbeeld met uw gezin een weekend in het bos bent geweest voor actieve recreatie, kunnen de foto's die in deze periode zijn gemaakt, worden onderverdeeld in mappen "Rabalka", "Barbecue", "Wandelen".

Stap 5

Voeg bijschriften toe aan uw foto's. Geef aan waar, met wie en wat je op het moment van de foto aan het doen bent.

Aanbevolen: