Virtueel Geheugen Aanvullen

Inhoudsopgave:

Virtueel Geheugen Aanvullen
Virtueel Geheugen Aanvullen

Video: Virtueel Geheugen Aanvullen

Video: Virtueel Geheugen Aanvullen
Video: Virtueel geheugen (PAGEFILE.SYS) uitschakelen Windows 10 2024, April
Anonim

Soms verschijnt het bericht van het besturingssysteem "Virtual memory is running out" op het computerscherm. Daarna wordt een belangrijk programma afgesloten of wordt het onmogelijk om de computer te gebruiken en moet u hem opnieuw opstarten. Virtueel geheugen is een gebied op een harde schijf dat tijdelijk gegevens uit het RAM-geheugen opslaat. Dit gebied wordt ook wel het wisselbestand genoemd. Om dit probleem op te lossen, moet u wijzigingen aanbrengen in de parameters van het systeemwisselbestand.

Virtueel geheugen aanvullen
Virtueel geheugen aanvullen

instructies:

Stap 1

Open de systeemeigenschappen van uw computer. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer op het bureaublad om een contextmenu te openen. Klik in dit menu met de linkermuisknop op de regel "Eigenschappen". Er wordt een venster geopend met een lijst met algemene informatie over de computer en zijn parameters.

Stap 2

Zoek in de nieuwste versies van het besturingssysteem van Microsoft, namelijk Windows 7 en Vista, in de kolom aan de linkerkant voor de link “Geavanceerde systeeminstellingen”. Volg deze link. Het venster "Systeemeigenschappen" wordt geopend, waarin alle parameters zijn geconfigureerd. In Windows XP, wanneer u rechtstreeks naar het venster met systeemeigenschappen gaat. Verdere bewerkingen zijn hetzelfde voor alle drie de systemen.

Stap 3

Klik op de knop Opties in het gedeelte Prestaties. Het staat bovenaan het venster met systeemeigenschappen. Er verschijnt een ander venster met verschillende tabbladen met mogelijke instellingen, standaard is dit het tabblad "Visuele effecten". Klik met de linkermuisknop op het aangrenzende gedeelte met het kopje "Geavanceerd" en vind onderaan de knop "Wijzigen". Dit opent het dialoogvenster voor de configuratie van het virtuele geheugen. Het is mogelijk om een oplossing te bieden voor de grootte van het wisselbestand aan het systeem, maar dit is niet de beste optie. Het is beter om deze instelling handmatig aan te passen.

Stap 4

Klik op het keuzerondje naast het opschrift "Specificeer de maat" en voer de waarde in de twee velden er net onder in. De eerste is de minimale hoeveelheid virtueel geheugen, de tweede is de maximale grootte van het wisselbestand.

Stap 5

Om de computer in de snelste modus te laten werken, schrijft u dezelfde waarde in beide velden. Je hebt bijvoorbeeld 1 gigabyte RAM. Stel vervolgens het virtuele geheugen anderhalf keer meer in, dat wil zeggen 1500 megabyte. U kunt controleren hoeveel geheugen u hebt geïnstalleerd in het eerste eigenschappenvenster, dat wordt opgeroepen door op het pictogram "Deze computer" te klikken. Klik op de knop "Instellen", bevestig het systeembericht dat u de computer opnieuw moet opstarten om de instellingen toe te passen. Klik vervolgens op de knop "OK" en sluit alle instellingsvensters. Start uw computer opnieuw op vanuit het menu Start.

Aanbevolen: