Visitekaartjes Maken In Corel Draw

Inhoudsopgave:

Visitekaartjes Maken In Corel Draw
Visitekaartjes Maken In Corel Draw

Video: Visitekaartjes Maken In Corel Draw

Video: Visitekaartjes Maken In Corel Draw
Video: How to make business card in | Corel draw 2019 | double Sided Print Ready Tutorial #10 2024, Mei
Anonim

Niet iedere ondernemer maakt bij het ontwikkelen van ontwerpen voor visitekaartjes gebruik van de diensten van externe specialisten. Sommige mensen kiezen ervoor om hun visitekaartjes alleen te maken. In dit geval kan CorelDRAW uw beste assistent zijn.

Visitekaartjes maken in Corel Draw
Visitekaartjes maken in Corel Draw

De ontwikkeling van visitekaartjes vereist niet alleen CorelDRAW-vaardigheden, maar ook kennis van de basisprincipes van het bouwen van een compositie, evenals bekendheid met de specifieke kenmerken van het voorbereiden van lay-outs voor typografie.

Creëer een werkgebied

Standaardformaten visitekaartjes zijn 90 mm breed en 50 mm hoog. Daarom moet u bij het starten van CorelDRAW eerst een nieuw document maken met een werkgebied van 90x50 mm. De afmetingen van het werkgebied worden aangegeven in de linkerbovenhoek van het document, op de eigenschappenbalk. Houd er rekening mee dat lay-outs voor afdrukken worden voorbereid in het CMYK-kleurmodel. U mag in geen geval het RGB-kleurmodel opgeven in de eigenschappen van het document dat wordt gemaakt - het is absoluut ongeschikt om af te drukken.

Nu moet je een rechthoek maken met de afmetingen 80x40 mm en deze in het midden van het document plaatsen. Het zal dienen als een schets voor een toekomstig visitekaartje.

Het logo importeren

De volgende stap is het importeren van een afbeelding met een bedrijfslogo. Ga naar het menu "Bestand", selecteer het item "Importeren" en selecteer de gewenste afbeelding. Als u besluit om geen vector, maar een rasterafbeelding (ofwel een gewone afbeelding) te importeren, vergeet dan niet dat deze vooraf in het CMYK-kleurmodel moet zijn opgeslagen en een resolutie van minimaal 300 dpi moet hebben.

Tekst maken

Nadat je het logo op het visitekaartje hebt geplaatst, moet je nog een tekst maken met basisinformatie: achternaam, voornaam, patroniem, contactgegevens, etc. Selecteer hiervoor de tool "Tekst", klik op de gewenste plaats op het visitekaartje en typ de benodigde tekstinformatie op het toetsenbord. Hoogstwaarschijnlijk zult u niet tevreden zijn met de lettertype-instellingen die CorelDRAW standaard op tekst toepast. Maar u kunt de tekst selecteren en de parameters ervan wijzigen in het eigenschappenvenster - kleur, grootte, lettertype, enz.

Het is beter om verschillende soorten informatie in verschillende tekstblokken te plaatsen. Laat de achternaam, voornaam en patroniem in het ene tekstblok staan, functie en bedrijfsnaam in een ander, kantooradres in het derde, etc. Tegelijkertijd moeten tekstelementen verschillen in lettergrootte - de grootste moet de volledige naam zijn, minder - de naam van het bedrijf en de functie, nog minder - andere secundaire gegevens.

Bewaar het bestand

Dat is alles. Een eenvoudige versie van het visitekaartje is klaar. Het blijft om het omtrekframe te verwijderen, de volledige tekst naar de zogenaamde te converteren. "Curves" (dit kan worden gedaan via het contextmenu) en sla de lay-out op in CDR-formaat of andere formaten die door de typografie worden geaccepteerd.

Aanbevolen: