Hoe Een Computer Te Splitsen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computer Te Splitsen?
Hoe Een Computer Te Splitsen?

Video: Hoe Een Computer Te Splitsen?

Video: Hoe Een Computer Te Splitsen?
Video: How To Use Split Screen On Windows 10 2024, Mei
Anonim

Bijna iedereen gebruikt een computer in het dagelijks leven. Het is nodig voor werk, voor recreatie, voor amusement. De computer stelt je in staat om altijd op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, dus de meeste mensen kunnen zich geen leven voorstellen zonder dit wonder van technologie. Heel vaak gebruiken echter meerdere mensen één computer. Hoe een computer tussen hen te delen?

Computer
Computer

Noodzakelijk

Computer, gebruikers

instructies:

Stap 1

Het gebruik van dezelfde computer door twee personen kan voor veel overlast zorgen, omdat iedereen zijn eigen bestanden en documenten heeft die persoonlijk van aard zijn. Er zijn verschillende manieren om een computer te splitsen. De eenvoudigste optie, waarvoor geen grondige kennis van het computerapparaat vereist is, is om meerdere mappen te maken. Elke map bevat materiaal voor elke gebruiker. Het is het beste om zoveel mappen te maken als er gebruikers zijn die de computer gaan gebruiken. Het is de moeite waard om het navigatieschema in dergelijke mappen te overwegen. Als de computer werkt, kunt u het beste dezelfde structuur maken in deze mappen.

Stap 2

De vorige optie is de eenvoudigste, maar heeft enkele nadelen. Zo kunnen mensen met verschillende fysieke capaciteiten aan de computer werken, waarvoor individuele aanpassing van de computer nodig is. Daarom zullen gebruikers, wanneer ze met dezelfde instellingen werken, ongemak ervaren. Om dit probleem op te lossen, kunt u meerdere accounts aanmaken. Elke gebruiker kan zijn eigen wachtwoord toewijzen, dat alleen aan hem bekend is. Door het vakje "maak de inhoud van mappen privé" aan te vinken, kunt u ook de toegang tot uw bestanden beperken. Houd er rekening mee dat u één account als beheerder kunt toewijzen of aan elke gebruiker het recht kunt geven om een computer te beheren. Als de beheerfuncties slechts voor één account beschikbaar zijn, kunt u vanuit dit account een groot aantal bewerkingen beperken, bijvoorbeeld de mogelijkheid om programma's te installeren of te verwijderen.

Stap 3

Als de computer door u en uw kind wordt gebruikt, kunt u een tweede account voor uw kind maken, nadat u uw eigen account eerder met een wachtwoord heeft beveiligd, zodat het kind er geen toegang toe heeft. Overmatige communicatie met de computer is zeer schadelijk voor het lichaam van het kind, dus u moet de tijd die u voor de monitor doorbrengt, beperken. De functie voor ouderlijk toezicht, die op bijna elke moderne computer aanwezig is, helpt je hierbij. Met zijn hulp kunt u een periode aanwijzen waarin de computer zal functioneren. U kunt ook de toegang beperken tot sites die ongewenst zijn voor uw kind om te bezoeken. U kunt bijhouden welke sites uw kind bezoekt.

Stap 4

Er is een andere manier om uw computer te splitsen. Het is meer geschikt voor het delen van inhoud als je een enkele harde schijf hebt. U kunt de schijfruimte opsplitsen in verschillende schijven, waarvan er één een besturingssysteem zal hebben. Het zal de belangrijkste zijn. U kunt in zoveel schijven partitioneren als u wilt, afhankelijk van de grootte van uw harde schijf. U kunt programma's op de hoofdschijf installeren en bestanden op andere opslaan, nadat u ze eerder op type in mappen hebt verdeeld.

Aanbevolen: