Een Extra Harde Schijf Installeren

Inhoudsopgave:

Een Extra Harde Schijf Installeren
Een Extra Harde Schijf Installeren

Video: Een Extra Harde Schijf Installeren

Video: Een Extra Harde Schijf Installeren
Video: Een tweede schijf installeren en activeren op een Windows 10-pc 2024, Mei
Anonim

De praktijk leert: hoe groot een harde schijf ook in een thuiscomputer is geïnstalleerd, deze blijkt veel eerder vol te zitten dan de eigenaar verwacht. Na enkele maanden van periodieke "opschoning" van de harde schijf, die steeds brutaler wordt, komt er een moment waarop er geen twijfel meer bestaat dat een extra harde schijf onmisbaar is. Nadat de nieuwe "leefruimte" voor uw bestanden is verkregen, hoeft u alleen nog een extra harde schijf in uw computer te installeren.

Een extra harde schijf installeren
Een extra harde schijf installeren

Noodzakelijk

Kruiskopschroevendraaier, vier schroeven, signaalkabel

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de voorbereide signaalkabel overeenkomt met het type harde schijf dat u installeert, als u deze apart hebt aangeschaft - de eerder gebruikte IDE-kabels passen niet op moderne SATA-apparaten. Controleer of de connectoren van de kabelstekker overeenkomen met de corresponderende connector op de behuizing van de harde schijf.

Stap 2

Koppel het netsnoer los nadat u het besturingssysteem hebt uitgeschakeld en de computer hebt uitgeschakeld.

Stap 3

Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de twee schroeven los te draaien waarmee de zijpanelen van de systeemeenheid aan de achterkant van het chassis zijn bevestigd. Schuif ze vervolgens enkele centimeters terug en verwijder ze. De beschreven bediening kan verschillen afhankelijk van het koffermodel - in sommige gevallen worden de zijpanelen op hun plaats gehouden door plastic clips, terwijl in andere gevallen speciale bevestigingsschroeven worden gebruikt, die gemakkelijk kunnen worden losgedraaid zonder een schroevendraaier.

Stap 4

Selecteer een van de vrije sleuven op het chassis van de systeemeenheid en plaats de nieuwe harde schijf er voorzichtig in, zodat de connectoren op de behuizing zich aan de zijkant van het moederbord bevinden en de gaten voor de bevestigingsschroeven zijn uitgelijnd met de overeenkomstige openingen op het chassis. Pas op dat u de verbindingskabels van andere apparaten en microschakelingen op de computerkaarten niet beschadigt.

Stap 5

Bevestig de harde schijf met vier schroeven aan het chassis. Steek vervolgens een van de vrije connectoren op de voedingsrail in de vierpolige voedingsconnector.

Stap 6

Zoek de nieuwe apparaatconnector op het moederbord. In tegenstelling tot harde schijven met IDE-interface die tegenwoordig bijna niet worden gebruikt, is elke moderne SATA-schijf aangesloten met een aparte kabel. Sluit de voorbereide signaalkabel aan op de overeenkomstige connectoren op het bord en de harde schijf.

Stap 7

Plaats de zijpanelen terug, sluit het netsnoer aan en zet de computer aan. Er zijn geen extra instellingen vereist in het BIOS of in het hostbesturingssysteem als de SATA-schijven correct zijn geïnstalleerd.

Aanbevolen: